Hirdetés
Hirdetés

Kőkeményen odacsaphat a menekülteknek a zöldfülű miniszter

2017. december 17., 12:03

Nemzetállami fordulatot és szigorúbb bevándorláspolitikát hoz az osztrák kormánykoalíció.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Budapesten 2016. június 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Budapesten 2016. június 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Századvég elemzője, Pócza István adott interjút az M1-nek, amelyben elmondta: a pénteken bejelentett osztrák kormánykoalíció nemzetállami fordulatot és szigorúbb bevándorláspolitikát hoz majd. A szándék az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) összetételén is látszik, a kormányban ugyanis az adott területhez értő szakemberek vezetik a tárcákat, azok nem politikai elosztást tükröznek, fűzte hozzá a szakértő.

Sebastian Kurz kormányával itt foglalkoztunk bővebben is a Privátbankár.hu-n. >>>

Az új kormány - amelyben az európai ügyek továbbra is a néppártnál (ÖVP) lesznek - számos további szigorítást vezet be a bevándorláspolitikában. A külpolitikában Ausztria várhatóan komoly lépéseket fog tenni a V4-ek felé, szakítva eddigi Németország-követő politikájával, mivel álláspontja az EU jövőjét vagy a migrációs politikát illetően közelebb áll a visegrádi országokéhoz, mint a nyugat-európai államokéhoz, tette hozzá Pócza.

Hirdetés

A szakértő ugyanakkor rossz értelmezésnek nevezte az eddig megjelent nyugat-európai kommentárokat, miszerint a jobboldali szélsőségesek kerültek volna kormányra, hiszen, mint mondta, nem szélsőséges, hanem karakteres nemzeti párt alakít kormányt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?