Hirdetés
Hirdetés

Lázár beígérte: kőkeményen nekimegyünk a Soros-tervnek

2017. szeptember 21., 14:18

Többet tudunk a következő nemzeti konzultációról.

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lázár János a hamarosan induló nemzeti konzultációról is szólt a 98. Kormányinfón. Elmondta: 2011-ben tartottak először nemzeti konzultációt, a bevándorlásról 2015-ben volt egy konzultáció, 2016-ban pedig megesett a híres-hírhedt kvótareferendum is, most pedig ismét véleményt kérnek, ezúttal a „Soros-terv” kapcsán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte: Soros György az elmúlt években többször is konkrét javaslatokkal élt az EU versenyképességét illetően, ennek fontos tétele, hogy a bevándorlást megszervezzék. Hozzátette: Soros azt javasolja, hogy évente 1 millió bevándorló belépését szervezze meg Európa, továbbá az érkezőknek 2 év alatt 30 ezer eurót (9 millió forintot) folyósítson.

A konzultáció a Soros-terv "sarokköveire" vonatkozik majd. A Fidesz-frakció és a KDNP szerint azért kell az emberek véleményét kikérdezni, mert ez a vita még „most kezdődik” Európa jövőjéről. Lázár hozzátette: Brüsszel minden erővel azon van, hogy megvalósítsa Soros tervét, Magyarország ugyanakkor elkötelezett ennek megállítása iránt. Azt, hogy Brüsszel rendszeresen elővesz minket a kvóta nem teljesítése miatt, Lázár János nem tartja fairnek, sőt: Románia az előírt kvóta 17 százalékát, Szlovákia 16 százalékát, Németország pedig 28 százalékát fogadta be – egyedül Málta az, akik maradéktalanul eleget tettek az előírásnak. Ezzel szemben csak minket vesz elő az Európai Bizottság, ami nem tekinthető fairnek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?