Hirdetés
Hirdetés

Lázár elárulta, mire kéne elszánnia magát a kormánynak

2018. május 17., 08:02

Komoly infrastrukturális fejlesztésre, rengeteg lakáshoz ugyanis a mai napig nem vezet betonút.

Az államnak rá kell szánnia a magát az infrastruktúra országos fejlesztésére, hogy az ország 3200 településén a 4 millió lakott ingatlan mindegyikét meg lehessen közelíteni aszfaltozott úton – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János elmondta: a parlamentben a vidéki képviselőknek el kell érniük, hogy 2025-re vagy 2030-ra minden belterületi utat leaszfaltoznak.

Lázár János szerint a következő hetekben a választókerületében mind a 19 településen találkozik a képviselő-testületekkel, hogy egyeztessen a folyamatban lévő és tervezett fejlesztésekről. Jelenleg választókerületében az utcák több mind negyede nincs leaszfaltozva.

Hirdetés

Még egy évtized a felzárkózás?

A miniszter kifejtette, a ciklus egyik legfontosabb kérdése, miként lehet a fiatalokat megszólítani, választ adni arra a kérdésre, miért érdemes helyben családot alapítani. A politikus reálisnak nevezte a miniszterelnök által megfogalmazott célt, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legjobb helye közé tartozzon.

Az 1990 óta elért fölzárkózás megkérdőjelezhetetlen, az pedig, hogy a következő 12 évben tudunk-e nagyobbat előrelépni jövedelemben, infrastruktúrában, életlehetőségekben, csak rajtunk múlik. Azok a programok működnek hatékonyan, amelyekben a választópolgároknak nem megmondják, mit kell csinálniuk, hanem közösen határozzák meg a célokat – mondta.

Lázár után: milyen lesz az új Miniszterelnökség?

A Miniszterelnökség következő tárcavezetőjének elmondása szerint új feladatokat kap és új szervezeti egységekkel is bővül a tárca, emellett megnevezte a szervezet egyes politikusait. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?