Hirdetés
Hirdetés

Lengyelország elkergetett egy orosz hajót

2019. április 13., 11:55

Mateusz Morawiecki kormányfő döntése alapján Lengyelország nem engedi felségvizeire a Szedov nevű orosz oktató vitorláshajót - közölte a lengyel külügyi tárca szóvivője.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

A Krím félszigeten működő tengerészeti akadémia hallgatóit szállító hajó kikötését korábban Észtország is elutasította. A hajó beengedése ellentétben lenne Ukrajna területi egységének tiszteletben tartásával, a Krím félsziget (Oroszország általi) elcsatolásának el nem ismerésével - magyarázta a döntést Ewa Suwara külügyi szóvivő a PAP hírügynökségnek. Elvárjuk Oroszországtól a hajózás visszaállítását a kercsi szorosban, a 2018 novemberi incidens során elkobzott hajók visszaadását és az akkor fogságba vett ukrán matrózok szabadon bocsátását - nyomatékosította Suwara.

A vitorlás a TASSZ hírügynökség korábbi értesülései szerint a Balti-tengeri Gdynia kikötőbe tartott, miután Észtország, szintén a Krím bekebelezésének el nem ismerésével érvelve, szerdán elutasította az orosz oktatóvitorlás hét végére tervezett behajózását.

Hirdetés

Moszkva ellenséges aktusnak nevezte, hogy Tallinn néhány nappal az észt elnök, Kersti Kaljulaid tervezett oroszországi látogatása előtt ilyen lépést tett.

A lengyel közszolgálati televízió szerint a Szedov hajót a világ legnagyobb vitorlásaként tartják számon, és jubileumi, 100. tengeri útján a krími Kercsben működő orosz Állami Tengeri Műszaki Egyetem hallgatói utaznak fedélzetén.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem lehet Rogánt megkerülni az informatikai beszerzéseknél sem

Nem lehet Rogánt megkerülni az informatikai beszerzéseknél sem

A kormányzati beszerzések központosításának újabb fejezete érkezett el a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendeletnek köszönhetően.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?