Hirdetés
Hirdetés

Már szervezik a mai tüntetést - sokan készülnek

2018. december 13., 09:18

Ma is készül valami a Kossuth-téren.

Kossuth tér, 2018. december 12.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Kossuth tér, 2018. december 12. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Újabb tüntetés lesz ma a Kossuth téren, a tiltakozást a Szabad Egyetem diákcsoport szervezi délután 5 órától - szúrta ki az atv.hu. Facebook-eseményükben azt írták, hogy a cél, hogy békésen tüntessenek a rabszolgatörvény ellen.

Azt kérték az érdeklődőktől, hogy vigyenek magukkal enni- és innivalót, valamint meleg ruhát, mert sokáig lesznek a téren. Közlésük szerint a rendőrség engedélyezte a tüntetést.

Hirdetés

Csütörtök reggel 9-kor már 1000 fölött van azok száma, akik jelezték részvételüket, további 5 ezren pedig érdeklődnek az esemény iránt.

A tegnap délután kezdődött tüntetés az éjszakába nyúlt: a demonstrálók megjárták a Kossuth teret, a Fidesz Lendvay utcai székházát, majd visszatértek a Parlamenthez. A tömeg jellemzően a Fideszt, Orbán Viktort, a tegnap elfogadott rabszolgatörvényt szidta, de a "ruszkik, haza" is zúgott a Kossuth téren. Több esetben megpróbáltak áttörni a rendőrsorfalon, repült néhány tárgy is, a rendőrök ilyenkor könnygázzal, paprikaspay-vel szorították vissza a tömeget. A tüntetésnek csak éjfél után lett vége.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?