Hirdetés
Hirdetés

Maradt az alapkamat – a forint megmozdult

2019. június 25., 14:13

Most sem nyúltak az alapkamathoz, maradt 0,9 százalékon. A nem-konvencionális eszköztáron sem változtattak Matolcsyék.

Nem módosított az alapkamat 0,90 százalékos szintjén az MNB monetáris tanácsa keddi ülésén, és a kamatfolyosó sem változott.

A döntés közzététele utáni percekben az egyébként igen szűk sávban mozgó forint napi mélypontjára gyengült: az euró jegyzése 323,75 forintról 324,40-ig emelkedett.

Hirdetés
Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll. Elemzők szerint a júniusi Inflációs jelentés alapján dönthet a jegybank esetleg a monetáris politika újabb szigorításáról, kamatemelésre azonban legalább a jövő év közepéig nem számítanak.

Ma délután fél 4-kor Nagy Márton a jegybank alelnöke, Palotai Dániel és Virág Barnabás ügyvezető igazgatók sajtótájékoztatót tartanak "a monetáris politika aktuális kérdéseiről". Az eseményről tudósítunk.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?