Hirdetés
Hirdetés

Megfeddtek minket Strasbourgban: ezt mégis hogy gondolták a magyarok?

2017. október 19., 10:37

Lábbal tapossuk az emberi jogokat, ha a menekültekről van szó.

MTI Fotó: Ujvári Sándor
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ugyan elismerik, hogy óriási kihívást jelentett Magyarországnak 2015-2016-ban megküzdeni a menekültáradattal, a hatósági intézkedések közül azonban több is súlyos aggályokat vet fel az emberi jogokat illetően, írta Tomás Bocek, az Európa Tanács főtitkárának menekültügyi különmegbízottja egy 40 oldalas jelentésben. Bocek látogatást tett Magyarországon és Szerbiában is, ahol több befogadóközpontot és tranzitzónát is ellenőrzött, valamint találkozott a helyi hatóságok és a civil társadalom képviselőivel.

A helyzetértékelésben kiemelte: a menedékkérők automatikus őrizetbe vétele a "de facto szabadságvesztés" aggályát veti fel a magyarországi tranzitzónákban. Emellett meglátása szerint sürgősen megoldást kell találni arra a problémára is, hogy az új magyar szabályozás értelmében a kiskorúakat, köztük 14 és 18 év közötti, kísérő nélküli gyerekeket is fogva tartanak az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére. Ehelyett egy hatékony gyámsági rendszer felállítását javasolja. Fontos továbbá, hogy a magyar hatóságok minden érkező számára garantáljanak tényleges hozzáférést a menekültügyi eljáráshoz, és hozzanak létre biztosítékokat az emberek automatikus visszaküldése ellen - húzta alá a különmegbízott.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?