Hirdetés
Hirdetés

Megint megfeddte a kormányt Strasbourg – ezt hogy gondolták?

2018. január 23., 11:26

Elmarasztalták Magyarországot, mert jogtalanul bírságolták meg az MKKP-t.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elsőfokú ítéletében mondta ki, hogy a magyar hatóságok jogsértő módon jártak el, amikor megbírságolták a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot a kvótareferendum előtt kiadott mobilalkalmazása miatt. Az MKKP ugyanis a „Szavazz érvénytelenül!” alkalmazással érvénytelen szavazatra buzdította a lakosságot, valamint arra kérték őket, hogy az érvénytelen szavazólapokról töltsenek fel képet az alkalmazás segítségével.

A Nemzeti Választási Bizottság a szavazás titkosságának megsértése miatt 800 ezer forint bírságot rótt ki a pártra, ám ezt a Kúria végül 100 ezer forintra enyhítette. Az EJEB ugyanakkor úgy ítélte, hogy a döntés sérti a véleménynyilvánításról szóló törvény 10-es cikkelyét, ezért az MKKP-nak adtak igazat, valamint összesen 3330 euró (mintegy egymillió forint) kártérítést és perköltséget ítéltek meg a kutyapártiaknak. Az ítélet egyelőre nem jogerős; a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a magyar állam is fellebbezhet.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?