Hirdetés
Hirdetés

Mégiscsak összejöhet a Trump-Putyin találkozó, nem is messze tőlünk

2018. június 09., 13:55

A két nagyhatalom vezetőjének találkozója állandóan csúszik, de Moszkva szerint rövidesen sor kerülhet rá, mégpedig Bécsben.

A Kreml szóvivője szerint Bécs az egyik legalkalmasabb helyszín az orosz és az amerikai elnök csúcstalálkozójának megtartására.

Trump márciusban jelezte, hogy a két vezető rövidesen találkozik, de azóta a két ország viszonyában bekövetkezett romlás ezt megakadályozta. A legfőbb problémát az angliai mérgezési ügy jelentette, melynek során egy volt orosz kettősügynököt és lányát hadianyagnak minősülő szerrel megmérgezték, és a brit kormány ezt a Kremlnek tulajdonította.

Hirdetés

Ennek hatására a nyugati a világ egy része, így Amerika is büntetőintézkedéseket tett, szankciókat szigorított, noha semmilyen bizonyítékot nem sikerült felmutatni arra vonatkozólag, hogy az orosz kormánynak köze lenne az ügyhöz, sőt ennek egyenesen ellentmond az a tény, hogy a két áldozat felgyógyulóban van, hisz ez nem profi merénylőre vall.

Így a felek érzik, hogy a kapcsolatok romlása talán szükségtelen volt, és a két elnök azt is tudja, hogy egymással feltehetően jól szót értenének, Trump lehetőségeit legfeljebb a mögötte álló erők korlátozhatják az Oroszországgal való békülésben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?