Hirdetés
Hirdetés

Megnyitják a pénzcsapot – így fejlesztik a kórházakat

2018. január 11., 10:59

A támogatástól a betegellátás színvonalának emelését és kiszámíthatóbb fejlesztési költségeket várnak.

Összesen 4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére az év végén - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója. Németh László elmondta: a fejlesztések a betegellátás színvonalának emelését, a munkakörülmények javulását és a takarékosabb gazdálkodást szolgálják.

Az elnyert forrás az Ellátó Központ 96 intézményében teszi lehetővé a későbbi fejlesztésekhez szükséges kiviteli tervek elkészítését, így az előremutató beruházások költségei pontosan meghatározhatók lesznek.

Hirdetés
Több mint 65 ezer orvos van az országban – hogy van belőlük hiány? - Tovább >>>

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója szerint a makói intézmény csaknem 30 millió forint forrást nyert el, ebből több mint 18 milliót a mintegy kétszázezer pácienst fogadó járóbeteg szakrendelő melletti negyven férőhelyes parkoló felújítására fordítanak.

Emellett elkészül a korábbi véradóállomás megüresedett épületének rekonstrukciós terve. Az intézmény fejlesztési tervei alapján az épület egy fizikoterápiás központnak ad majd otthont, ahol évente mintegy 20 ezer beteg vehet majd részt gyógytornán, illetve mozgásszervi rehabilitációs kezelésen. A fejújítás az előzetes becslések alapján 280 millió forintba kerül majd - tudatta a főigazgató.

Félünk orvoshoz menni: siralmas látlelet a magyar egészségügyről

Folyamatosan zajlik a betegforgalom átcsatornázódása a magánegészségügyi rendszerbe: míg 2012-ben csupán a magyarok 37 százaléka, idén már 57 százalék vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást. Öt éve 33 ezer, idén már átlagosan 57 ezer forintot fizettek az érintettek egy év alatt különféle szakorvosi rendelőkben. Tovább részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?