Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták a hosszú élet titkát: tényleg ennyin múlik?

2017. november 17., 14:53

A kutyások tovább élnek, mint azok, akik nem tartanak állatot.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A svéd Uppsala Egyetem egy kutatócsoportja végzett felmérést az egyedülállók várható élettartamáról, a krónikus magány ugyanis évente rengeteg emberéletet követel – erről korábban mi is írtunk. A Bloomberg cikke szerint a kutatók egy egészen meglepő eredményre jutottak: azok az egyedülállók, akik nem teljesen egyedül, hanem egy kutyával élnek együtt, sokkal tovább és kevesebb problémával élnek, mint az állattalan társaik.

A kutatók 3,4 millió, 40 és 80 év közötti válaszadó adatait elemezték ki összesen 12 év alatt, ezek alapján arra jutottak, hogy azok, akik kutyával laknak együtt, azok körében ritkábban fordul elő szív- és érrendszeri megbetegedés, és mintegy 33 százalékkal tovább élnek, mint azok, akiknek nincs kutyája. Azt azonban egyelőre nem értik, hogy hogyan függ össze a kutyatartás a szívbetegségek megelőzésével, bár azt gyanítják, hogy a rengeteg sétáltatással lehet összefüggésben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?