Hirdetés
Hirdetés

Megvan a megállapodás - hamarosan zöld utat kap a Brexit

2018. november 22., 14:20

Lényegében elkészült a megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság között.

(EPA/ANDY RAIN)
(EPA/ANDY RAIN)

Theresa May nagyon röviden nyilatkozott a Baker Streeten. Úgy fogalmazott, hogy tegnap este sikeresen tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, ahol felvázolták a kulcspontokat, majd az alkucsoport hatékony, egész éjszakán át történő munkájának köszönhetően megszületett a megállapodás szövege.

A miniszterelnök a kabinettet már tájékoztatta az eredményekről, magyar idő szerint délután négykor pedig az alsóházban fog beszélni. May szerint ez a legjobb megállapodás a briteknek, „mely megtartja a referendum ígéreteit, és visszaadja a kontrolt a határok, a pénz és a törvények felett, miközben megvédi a munkahelyeket és az ország integritását.”

Hirdetés

A tervezet kiszivárgott változata ambiciózus, széleskörű, mély és rugalmas partnerséget irányoz elő gazdaságilag és kereskedelmileg, illetve más területeken is. Mint írták, „a felek a lehető legszorosabb árukereskedelmi kapcsolat kialakítására törekszenek, és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) előírásainál jelentősen magasabb szintjét kívánják elérni a szolgáltatás-kereskedelem liberalizációjának”.

A szöveg szerint a szigetország 2019. március 29-i kilépését követő, eredetileg 2020 végéig tervezett átmeneti időszak szükség esetén egyszer egy vagy két évvel lenne meghosszabbítható.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik, ami azt jelenti, hogy sok gyerek nő fel csonka vagy vegyes családban. De befolyásolja-e az igénybe vehető támogatást az, hogy a gyerekek melyik szülőnél maradnak? Igen jelentős módon, holott a jogalkotónak vélhetően nem volt ilyen szándéka.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?