Hirdetés
Hirdetés

Megvan, hogy kik léphetnek Vlagyimir Putyin helyébe

2017. augusztus 21., 10:07

Összeállítottak egy listát a lehetséges „utódokról”, nagyobbnál nagyobb nevek vannak rajta.

Putyin és Medvegyev az Egységes Oroszország bázisán a szavazáskor. Fotó: EPA/Alexei Druzhinin / Sputnik / Kreml
Putyin és Medvegyev az Egységes Oroszország bázisán a szavazáskor. Fotó: EPA/Alexei Druzhinin / Sputnik / Kreml

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester és Alekszej Gyumin tulai kormányzó vezeti Vlagyimir Putyin elnök lehetséges utódjainak a Petyerburgszkaja Polityika elnevezésű alapítvány által összeállított erősorrendjét, amelyet a Kommerszant közölt.

Róluk fog szólni a jövő

A névsor összeállítói az utód fogalmat szélesebb értelemben, nem feltétlenül az elnöki pozíció jövője szempontjából vizsgálták. Elemezték a politikusok sikereit és kudarcait, a velük szemben támasztott társadalmi elvárásokat, nyilvános szerepléseiket, az ellenük folytatott kampányokat, valamint azt, hogy milyen gyakorisággal találkoznak Putyinnal. A szakértők úgy vélik, hogy a top-20-as listába bekerült személyek képezik majd 2018-2024-ben a kormányzó elitet Oroszországban.

Medvegyev 21 ponttal vezeti a listát. A megfigyelők szerint a kormányfőnek sikerült leküzdenie az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus korrupcióvádjai miatt kialakult negatív értékelési dinamikát. Őt Szobjanyin 19, a korábban elnöki testőrként szolgáló Gyumin pedig 18 ponttal követi.

Hirdetés

A tízes élmezőnybe bekerült Szergej Sojgu védelmi miniszter, Valentyina Matvijenko, a szövetségi parlament felsőházának elnöke, Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter, Anton Vajno, az elnöki hivatal vezetője, a helyettese, Szergej Kirijenko, továbbá Vjacseszlav Vologyin, az alsóház elnöke és Igor Szecsin, a Rosznyefty olajipari vállalat elnöke.

A lista érdekessége, hogy szerepel rajta Ramzan Kadirov csecsen vezető (a 13. helyen) és Navalnij is (a 18. helyen).

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?