Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokat ad Brüsszel, hogy ne jöjjenek az illegális bevándorlók

2018. december 15., 08:30

Anyagilag is jelentősen támogat az Európai Bizottság egy észak-afrikai államot az illegális migráció megállítása érdekében.

 An installation depicting migrants is pictured during the second and final day of the UN Migration Conference in Marrakech, Morocco, 11 December 2018. Government envoys and advocacy groups are working to flesh out and refine a migration policy blueprint adopted by 164 United Nations countries. But one of the supporting states said it wanted to 'clarify' its position because of perceived ambiguities in the pact opposed by several UN member nations. At least 16 countries have rebuffed or hesitated to become signatories to the accord. EPA/JALAL MORCHIDI
Migránsokat ábrázoló installáció a marokkói Marrákesben, ahol az ENSZ Migrációs Konferenciáját tartották a hét elején. EPA/JALAL MORCHIDI

Mintegy 140 millió euró (45 milliárd forint) támogatást ítélt meg az Európai Bizottság Marokkó számára a megnövekedett migrációs nyomás kezelésére.

A határvédelmet is erősítik

Ezzel immár 148 millió euróra nőtt idén a migrációs helyzettel kapcsolatban Marokkónak nyújtott uniós támogatás összege, amely az embercsempészet elleni küzdelmet és a határvédelem erősítését hivatott segíteni.

Hirdetés

"Marokkó szokatlanul erős migrációs nyomásnak van kitéve, ezért növeljük a pénzügyi támogatást, valamint erősítjük és mélyítjük partnerségünket az országgal. Segítjük a határvédelem megerősítését, a fellépést az embercsempészek ellen, javítjuk a migránsok védelmét, illetve a gazdasági fejlesztések révén visszaszorítjuk azok számát, akik illegálisan indulnak útnak"

- idézte Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztost az MTI.

Támogatják a helyi társadalmat

Az Európai Unió emellett idén mintegy 182 millió euróval (59 milliárd forinttal) járult hozzá más fejlesztési célokhoz az észak-afrikai országban, például a zöld beruházásokhoz és a vállalkozások fejlesztéséhez, a decentralizációhoz, a fiatalokat támogató programokhoz, a kormányzás hatékonyságának növeléséhez, valamint a jogállamiság és a civil társadalom erősítéséhez.

Mint ismert, a magyar kormány folyamatosan azzal vádolja az uniós vezetőket, hogy migránspártiak, és bevándorlókkal akarják elárasztani Európát.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?