Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokat ad Brüsszel, hogy ne jöjjenek az illegális bevándorlók

2018. december 15., 08:30

Anyagilag is jelentősen támogat az Európai Bizottság egy észak-afrikai államot az illegális migráció megállítása érdekében.

 An installation depicting migrants is pictured during the second and final day of the UN Migration Conference in Marrakech, Morocco, 11 December 2018. Government envoys and advocacy groups are working to flesh out and refine a migration policy blueprint adopted by 164 United Nations countries. But one of the supporting states said it wanted to 'clarify' its position because of perceived ambiguities in the pact opposed by several UN member nations. At least 16 countries have rebuffed or hesitated to become signatories to the accord. EPA/JALAL MORCHIDI
Migránsokat ábrázoló installáció a marokkói Marrákesben, ahol az ENSZ Migrációs Konferenciáját tartották a hét elején. EPA/JALAL MORCHIDI

Mintegy 140 millió euró (45 milliárd forint) támogatást ítélt meg az Európai Bizottság Marokkó számára a megnövekedett migrációs nyomás kezelésére.

A határvédelmet is erősítik

Ezzel immár 148 millió euróra nőtt idén a migrációs helyzettel kapcsolatban Marokkónak nyújtott uniós támogatás összege, amely az embercsempészet elleni küzdelmet és a határvédelem erősítését hivatott segíteni.

Hirdetés

"Marokkó szokatlanul erős migrációs nyomásnak van kitéve, ezért növeljük a pénzügyi támogatást, valamint erősítjük és mélyítjük partnerségünket az országgal. Segítjük a határvédelem megerősítését, a fellépést az embercsempészek ellen, javítjuk a migránsok védelmét, illetve a gazdasági fejlesztések révén visszaszorítjuk azok számát, akik illegálisan indulnak útnak"

- idézte Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztost az MTI.

Támogatják a helyi társadalmat

Az Európai Unió emellett idén mintegy 182 millió euróval (59 milliárd forinttal) járult hozzá más fejlesztési célokhoz az észak-afrikai országban, például a zöld beruházásokhoz és a vállalkozások fejlesztéséhez, a decentralizációhoz, a fiatalokat támogató programokhoz, a kormányzás hatékonyságának növeléséhez, valamint a jogállamiság és a civil társadalom erősítéséhez.

Mint ismert, a magyar kormány folyamatosan azzal vádolja az uniós vezetőket, hogy migránspártiak, és bevándorlókkal akarják elárasztani Európát.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

A kiberbűnözés 3 billió dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik. A kiadások alatt az incidensek utáni összes költséget értjük. Például egy zsarolóvírus esetében nem csak a váltságdíj kifizetése számít, hanem az incidens miatti termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?