Hirdetés
Hirdetés

Mindegy, ki nyer a sógoroknál, a győztes már megvan

2017. október 15., 13:33

Sebastian Kurz és a jobbközép ÖVP a mai választások esélyese, ám tulajdonképpen mindegy, hogy hogy is alakulnak a szavazati arányok, a nyertes mindenképpen eldőlt. Akárki is győz, az ország jobbra fog tolódni.

Utasra váró konflisok Bécsben (Stephansdom)
Utasra váró konflisok Bécsben (Stephansdom)

A jobbközép ÖVP, a szociáldemokrata SPÖ és a szélsőjobboldali FPÖ a három esélyes párt a mai osztrák választáson, várhatóan ezek közül kettő alkothat majd koalíciót. A legvalószínűbb az ÖVP és az FPÖ szövetsége, ami külpolitikai problémákat okozhat Ausztriának, amire korábban már volt példa.

Az ÖVP-nek a közvélemény-kutatások 33 százalék körüli, az SPÖ-nek 23-27, az FPÖ-nek 25-27 százalékot jósolnak. A választások előrehozott választások, mert az ÖVP-SPÖ koalíció válságba került.

Hirdetés

Nincs lejátszva a meccs

A német N-Tv.de cikke szerint az osztrák közvélemény-kutatásokat a múltbeli meglepetések miatt óvatosan kezelik, a meccs még nincs lejátszva. Így a lehetséges koalíciós variációkat is eléggé hosszan sorolják.

A németek szerint bárki is kapja a legtöbb szavazatot a kifejezetten mocskos, sárdobálós választási kampány után, az biztos, hogy az ország erősen jobbra fog tolódni. Az ÖVP-t és vezérét például azzal vádolják, hogy lenyúlta a szélsőjobb ötleteit. A pártok egymásra licitáltak idegenellenességben. (Például megvonnák a külföldiek, köztük a magyarok segélyeit, erről itt írtunk.)

Csehek és szászok

Ma a csehek is választanak, és EU-szkeptikus politikusokat emelhetnek a hatalomba. Alsó-Szászország, Németország egyik legnagyobb tartománya pedig újabb ütést vihet be a Merkel-féle CDU-nak, mert a legújabb közvélemény-kutatás szerint a helyi választáson az SPD van elöl.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?