Hirdetés
Hirdetés

Mire készül? Milliárdokat utalt át Soros a saját alapítványának

2017. október 18., 08:50

Ezzel a második legnagyobb lett a világon a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Fotó: Európai Parlament, Philippe Buissin
Fotó: Európai Parlament, Philippe Buissin

Több mint 18 milliárd dollárt (nagyjából 4716 milliárd forintot) utalt át a saját alapítványának Soros György, az alapítvány ezzel a világ második legnagyobb egyesületévé nőtte ki magát a Bill és Melinda Gates alapítvány mögött, írja a The Wall Street Journal. Soros György ezzel vagyonának döntő részét az alapítványra bízta, emellett a Soros Fund Management befektetési alapkezelő a vállalat fölött gyakorolt befolyását is megosztotta az alapítvány beruházási bizottságával, amelyet most hívott életre. A bizottság elnöke ő maga, de - mint a The Wall Street Journal írta - a konstrukciót úgy alakították ki, hogy "túlélje őt".

A Soros-cég új beruházási vezetője elsődlegesen nem kereskedelemmel foglalkozik majd, hanem belső és külső vagyonkezelőkhöz történő tőkekihelyezéssel. A korábbi beruházási vezetőkkel ellentétben az új tisztségviselő, Dawn Fitzpatrick nem Sorosnak vagy a cég más vezetőinek tartozik beszámolási kötelezettséggel, hanem az alapítvány beruházási bizottságának.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?