Hirdetés
Hirdetés

Most már biztos: jön az akadálymentesített metró

2018. április 25., 11:48

Megszavazta a közgyűlés, a 3-as metró 20 állomásából 18 akadálymentes lesz.

Ahogy arról már korábban írtunk, már ezelőtt is pedzegették a speciális liftek építését, ma pedig meg is szavazta a Fővárosi Közgyűlés, ezzel összesen öt állomáson, az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák állomáson épülhet majd speciális, úgynevezett ferdepályás lift.  Az előterjesztést vita nélkül, 31 igen szavazattal fogadták el, egyhangúlag.

A Dózsa György út akadálymentesítését ugyanakkor csak az északi szakasz felújítása után, a MEOSZ-szal kötött megállapodás értelmében legkésőbb 2020 szeptember végéig végzik majd el. Az Ecseri út és a Pöttyös utca metróállomás esetében ideiglenesen korlátlifteket építenek, végleges megoldás 2023. december 31-ig születhet.

Hirdetés

A mocskos anyagiak

Az árakról is megtudtunk részleteket, ezek szerint a Klinikák állomásnál a becslések szerint nettó 640 millióba kerülhet a ferde lift, a Corvin-negyednél pedig az aluljáró és a felszín között hagyományos felvonó épülne nettó 929 millió forintból.  A Kálvin térnél a peronszint és az aluljárószint között épülne ferdepályás felvonó nettó 671 millió forintos becsült összegből, a Ferenciek terénél pedig nettó 656 millió forintból. Ennél a két állomásnál az aluljáró és a felszín között már van lift.

Az Arany János utcai állomás esetében a peronszint és a felszín között ferdepályás felvonót építenének. Ennek becsült költsége nettó 653 millió forint. A Dózsa György úti állomásnál a peronszint és a felszín között lifteket építenének, amelyek - lehetőség szerint - az aluljárószinten is megállnának. Ennek becsült költsége nettó 804 millió forint. A Fővárosi Közgyűlés emellett előzetes kötelezettséget vállalt arra, hogy a speciális akadálymentesítés tervezési és kivitelezési feladatainak megvalósítására 2018 és 2023 között legfeljebb mintegy 5,6 milliárd forintot biztosít a BKV Zrt. részére.

Megszavazták, készülj a káoszra: indul a Lánchíd felújítása  >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok

Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?