Hirdetés
Hirdetés

Most már biztos: jön az akadálymentesített metró

2018. április 25., 11:48

Megszavazta a közgyűlés, a 3-as metró 20 állomásából 18 akadálymentes lesz.

Ahogy arról már korábban írtunk, már ezelőtt is pedzegették a speciális liftek építését, ma pedig meg is szavazta a Fővárosi Közgyűlés, ezzel összesen öt állomáson, az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák állomáson épülhet majd speciális, úgynevezett ferdepályás lift.  Az előterjesztést vita nélkül, 31 igen szavazattal fogadták el, egyhangúlag.

A Dózsa György út akadálymentesítését ugyanakkor csak az északi szakasz felújítása után, a MEOSZ-szal kötött megállapodás értelmében legkésőbb 2020 szeptember végéig végzik majd el. Az Ecseri út és a Pöttyös utca metróállomás esetében ideiglenesen korlátlifteket építenek, végleges megoldás 2023. december 31-ig születhet.

Hirdetés

A mocskos anyagiak

Az árakról is megtudtunk részleteket, ezek szerint a Klinikák állomásnál a becslések szerint nettó 640 millióba kerülhet a ferde lift, a Corvin-negyednél pedig az aluljáró és a felszín között hagyományos felvonó épülne nettó 929 millió forintból.  A Kálvin térnél a peronszint és az aluljárószint között épülne ferdepályás felvonó nettó 671 millió forintos becsült összegből, a Ferenciek terénél pedig nettó 656 millió forintból. Ennél a két állomásnál az aluljáró és a felszín között már van lift.

Az Arany János utcai állomás esetében a peronszint és a felszín között ferdepályás felvonót építenének. Ennek becsült költsége nettó 653 millió forint. A Dózsa György úti állomásnál a peronszint és a felszín között lifteket építenének, amelyek - lehetőség szerint - az aluljárószinten is megállnának. Ennek becsült költsége nettó 804 millió forint. A Fővárosi Közgyűlés emellett előzetes kötelezettséget vállalt arra, hogy a speciális akadálymentesítés tervezési és kivitelezési feladatainak megvalósítására 2018 és 2023 között legfeljebb mintegy 5,6 milliárd forintot biztosít a BKV Zrt. részére.

Megszavazták, készülj a káoszra: indul a Lánchíd felújítása  >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?