Hirdetés
Hirdetés

Moszkvában minden eddiginél magasabb épületet húznak fel

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 11., 20:20

Európa legmagasabb épületeinek színe java már most is az orosz fővárosban található egy kis helyen, mondhatni egy mini-Manhattanben, de mindez nem elég: jön egy még magasabb, 400 méter fölötti ház. A kontinensen csak egy torony lesz nála magasabb: a Szentpéterváron épülő Gazprom-székház.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Moszkva túl kívánja szárnyalni önmagát: a városi hatóságok engedélyezték a 404 méter magas torony építését, amely jövőre kezdődik, és várhatóan 2024-ben készül el. Az új épület meg fogja előzni  a most még csúcstartó Federation Towert, amely 373 méter magas. Az épület 109 emeletes lesz, nevet még nem kapott, viszont ott lesz a többiekkel együtt a folyóparti kis területen, ahol egymás mellett magasodik Európa tíz legmagasabb épületéből öt.

Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru
Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru

Az épület egy alsó szélesebb, 12 emeletes részből és egy fölfelé keskenyedő trapezoid alakú toronyból áll. Az alsó részen irodák, bevásárlóközpont és egyéb kereskedelmi egységek kapnak helyet, a felső részben 65 és 180 négyzetméter közötti lakások lesznek. A tetőn helikopter leszállóhely is kialakításra kerül, a 104. emeleten pedig kilátóterasz létesül.

Hirdetés

Az épületnek meg kell majd elégedni a 2. helyezéssel Európában a magasságot tekintve, de vigasz lehet, hogy az első helyezett is Oroszországban lesz: a Gazprom beruházásként épülő Lakta-torony, amely 460 méteres lesz. Világviszonylatban azonban fel sem fog tűnni a moszkvai építmény: 32. lesz a listán. Az épület tervezése alapján illeszkedni fog a mellette álló tornyokhoz, és erősíti azt a képet, hogy Moszkva nem csak a Kreml, a Vörös-tér és a Lenin-mauzóleum városa, hanem a felhőkarcolóké is.

Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons
Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?