Hirdetés
Hirdetés

Moszkvában minden eddiginél magasabb épületet húznak fel

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 11., 20:20

Európa legmagasabb épületeinek színe java már most is az orosz fővárosban található egy kis helyen, mondhatni egy mini-Manhattanben, de mindez nem elég: jön egy még magasabb, 400 méter fölötti ház. A kontinensen csak egy torony lesz nála magasabb: a Szentpéterváron épülő Gazprom-székház.

Moszkva túl kívánja szárnyalni önmagát: a városi hatóságok engedélyezték a 404 méter magas torony építését, amely jövőre kezdődik, és várhatóan 2024-ben készül el. Az új épület meg fogja előzni  a most még csúcstartó Federation Towert, amely 373 méter magas. Az épület 109 emeletes lesz, nevet még nem kapott, viszont ott lesz a többiekkel együtt a folyóparti kis területen, ahol egymás mellett magasodik Európa tíz legmagasabb épületéből öt.

Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru
Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru

Az épület egy alsó szélesebb, 12 emeletes részből és egy fölfelé keskenyedő trapezoid alakú toronyból áll. Az alsó részen irodák, bevásárlóközpont és egyéb kereskedelmi egységek kapnak helyet, a felső részben 65 és 180 négyzetméter közötti lakások lesznek. A tetőn helikopter leszállóhely is kialakításra kerül, a 104. emeleten pedig kilátóterasz létesül.

Hirdetés

Az épületnek meg kell majd elégedni a 2. helyezéssel Európában a magasságot tekintve, de vigasz lehet, hogy az első helyezett is Oroszországban lesz: a Gazprom beruházásként épülő Lakta-torony, amely 460 méteres lesz. Világviszonylatban azonban fel sem fog tűnni a moszkvai építmény: 32. lesz a listán. Az épület tervezése alapján illeszkedni fog a mellette álló tornyokhoz, és erősíti azt a képet, hogy Moszkva nem csak a Kreml, a Vörös-tér és a Lenin-mauzóleum városa, hanem a felhőkarcolóké is.

Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons
Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Elképesztő szintű az iráni politikai felháborodás Varsó azon lépése kapcsán, hogy helyszínt ad egy Irán-ellenes globális konferenciának. A lengyelek döntése óriási pofont jelent Berlin, Párizs és az EU számára. Varsó Amerika kiemelt partneri pozíciójára törekszik, kihasználva, hogy Washington és Berlin között egyre feszültebb a diplomáciai viszony. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?