Hirdetés
Hirdetés

Moszkvában minden eddiginél magasabb épületet húznak fel

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 11., 20:20

Európa legmagasabb épületeinek színe java már most is az orosz fővárosban található egy kis helyen, mondhatni egy mini-Manhattanben, de mindez nem elég: jön egy még magasabb, 400 méter fölötti ház. A kontinensen csak egy torony lesz nála magasabb: a Szentpéterváron épülő Gazprom-székház.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Moszkva túl kívánja szárnyalni önmagát: a városi hatóságok engedélyezték a 404 méter magas torony építését, amely jövőre kezdődik, és várhatóan 2024-ben készül el. Az új épület meg fogja előzni  a most még csúcstartó Federation Towert, amely 373 méter magas. Az épület 109 emeletes lesz, nevet még nem kapott, viszont ott lesz a többiekkel együtt a folyóparti kis területen, ahol egymás mellett magasodik Európa tíz legmagasabb épületéből öt.

Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru
Az új épület terve. Forrás: skuratov-arch.ru

Az épület egy alsó szélesebb, 12 emeletes részből és egy fölfelé keskenyedő trapezoid alakú toronyból áll. Az alsó részen irodák, bevásárlóközpont és egyéb kereskedelmi egységek kapnak helyet, a felső részben 65 és 180 négyzetméter közötti lakások lesznek. A tetőn helikopter leszállóhely is kialakításra kerül, a 104. emeleten pedig kilátóterasz létesül.

Hirdetés

Az épületnek meg kell majd elégedni a 2. helyezéssel Európában a magasságot tekintve, de vigasz lehet, hogy az első helyezett is Oroszországban lesz: a Gazprom beruházásként épülő Lakta-torony, amely 460 méteres lesz. Világviszonylatban azonban fel sem fog tűnni a moszkvai építmény: 32. lesz a listán. Az épület tervezése alapján illeszkedni fog a mellette álló tornyokhoz, és erősíti azt a képet, hogy Moszkva nem csak a Kreml, a Vörös-tér és a Lenin-mauzóleum városa, hanem a felhőkarcolóké is.

Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons
Moszkva tornyai. Forrás: Wikimedia Commons
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

A német nagyvállalatok nem gondolják újra magyarországi befektetéseiket a magyar demokrácia állapota miatt, derült ki a privátbankár.hu háttérbeszélgetéseiből. A cégeket ugyanis az üzlet érdekli, nem pedig a politika. Ez egészen addig így marad, amíg a magyar kormány nem lép át egy határt, például nem veszélyezteti az ország EU-tagságát. Ugyanakkor az új befektetéseknél már felmerülhet a kérdés, hogy nem ciki-e üzletelni a magyar kabinettel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?