Hirdetés
Hirdetés

Na, vajon ki akarja megdönteni a miniszterelnököt a szomszédban?

Fellegi Tamás, 2018. március 07., 06:07

Persze, hogy Soros György ólálkodik Szlovákiában is, legalábbis Robert Fico miniszterelnök szerint, aki úgy gondolja, hogy az ellene felhalmozódott indulatok valójában a szokásos összeesküvést takarják. Külföldi erők, háttérhatalmak munkálkodnak eltávolításán, persze élükön korunk legdivatosabb kelet-európai ellenségképével.

Univerzális patás ördöggé lépett elő Soros György: ha egy politikusnak nem tetszik valami régiónkban, rögtön ráfogja. Persze mindannyian irigyelnek minket, mivel magyar származása okán nálunk érezheti bárki a legjogosabbnak, hogy az ideális ellenségképnek minden tekintetben megfelelő, talán az optimális főgonosznál már kissé idősebb tőzsdei gurut okolja bármiért, ami épp eszébe jut.

Az elnök által

Most a harmadik ciklusát töltő szlovák miniszterelnök, Robert Fico gondolta úgy, hogy Sorost kiált, mivel korábban nem tapasztalt nyomás nehezedik rá, hogy lemondjon. A nép ilyet biztos nem akarhat, talán magától még az ellenzék sem, pedig nagyon követelik, hogy alakítsa át kormányát, vagy írjon ki előrehozott választásokat, miután egy riporter meggyilkolása után tömeges tiltakozások zajlottak az országban.

Hirdetés

Az egyik követelés az volt, hogy menessze belügyminiszterét, de erre azzal válaszolt, hogy az újságíró meggyilkolását többen saját pecsenyéjük sütögetésére használják fel, köztük az a köztársasági elnök, Andrej Kiska is. Utóbbi rögtön Soros meghosszabbított kezévé is vált, mivel más állami vezetők nélkül találkozott Soros Györggyel New Yorkban tavaly szeptemberben. Fico szerint az elnök négyszemközt akart beszélni Sorossal, és mi másról lett volna szó, mint az ő megdöntéséről?

Labilis kormány

Az ellenzék bizalmatlansági indítvány megindításával fenyegette meg a kormányt, melynek többsége eleve labilis. Fico pártja a Most-Híd mozgalom segítségével képes csak kormányozni, és kérdés, hogy ők most támogatják-e, vagy kiállnak mögüle, és akkor óhatatlanul előrehozott választásokra kerülne sor, de hát ilyen már korábban is volt, maga Fico is egy ilyen által jutott másodszor hatalomra.

Robert Fico már nem kevés időt töltött el a hatalomban: 2006-tól 2010-ig volt miniszterelnök, majd 2012-ben előrehozott választások során nyert akkorát, hogy pártjának kényelmes többsége lett a parlamentben. Fico indult a 2014-es elnökválasztáson is, ahol azonban Andrej Kiska győzött vele szemben. A 2016 parlamenti választásokon már nem sikerült többséget szerezni, így adódott a koalíciós kényszer.

Az a fránya média

A miniszterelnök sokáig rendkívül ellenséges volt a médiával szemben, gyakran szidalmazott újságírókat, tudósítókat. 2012-ben meghirdette, hogy beszünteti a szlovák sajtóval szembeni ellenségeskedést, később azonban újra előfordult, hogy durva kirohanásokat intézett ellene. Vélhetően ezért is fordult ellene a közvélemény egy része az újságíró-gyilkosság kapcsán, ő pedig jobb híján előhúzta a kalapból az utolsó mentsvárat, Soros Györgyöt.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?