Hirdetés
Hirdetés

Nehéz helyzetbe kerültek az oroszok - újabb amerikai szankciók jönnek?

2018. április 19., 16:23

A Kreml nem zárja ki az újabb barátságtalan amerikai lépések lehetőségét.

A Kreml szóvivője szerint Oroszországnak az amerikai vezetés barátságtalan, sőt, agresszív megnyilvánulásai közepette kell dolgoznia, így nem kizárható, hogy a jövőben további hasonló lépéseket tegyenek. Dmitrij Peszkov így reagált arra a hírre, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem vezet be újabb szankciókat Oroszországgal szemben. Mint mondta, Moszkva a barátságtalan megnyilvánulások közepette, a kiszámíthatatlansági tényező figyelembe vételével, a saját érdekeiből kiindulva fog cselekedni.

Államosíthatják az orosz alumíniumóriást

Hirdetés

Rosszul áll a RuszAl nevű orosz cég szekere az amerikai szankciók után, olyannyira, hogy esetleg csak az államosítás mentheti meg a vállalatot. Tovább >>>

A szóvivő elmondta: a szankciók miatt RuszAl alumíniumipari vállalat nehéz helyzetbe került, így más támogatási lehetőségek mellett, szakértői körökben felmerült az ideiglenes államosítás lehetősége is. Hozzátette: egy ilyen lépés esetén mérlegelni kell a részvénytulajdonosok érdekeit és a kormány lehetőségeit is.

Washington legutóbb április elején vezetett be szankciókat Oroszország ellen. A feketelistára akkor 15 vállalat, valamint 24 tisztségviselőre és üzletemberre terjesztették ki. A korlátozások legnagyobb kárvallottja a világ alumíniumforgalmának 8-9 százalékát adó, jelentős amerikai exportot bonyolító RuszAl.

Komoly gondot okoz a Telegram blokkolása

A szóvivő szerint Moszkva nem tervezi, hogy kínai mintára tűzfallal szigetelje el a világtól az orosz internetet. A Telegram üzenetközvetítő szolgáltató oroszországi hozzáférhetőségének blokkolásával kapcsolatban kijelentette: nem szabad más szolgáltatások kieséséhez vezetnie annak, hogy az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) blokkolta az érintett IP-címeket.

Már itt tartanak: betiltanák az egyik legnagyobb üzenetküldőt

Az oroszok kiűznék az országból az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazást, mivel nem adják ki a felhasználók privát beszélgetéseit. Részletek >>>

Ahogy arról korábban már írtunk, a hatóság ezen a héten kezdte meg a telekommunikációs alkalmazás hozzáférhetőségének blokkolását, mivel a bírósági ítélet szerint a szolgáltató nem volt hajlandó kiadni felhasználói kommunikációjának dekódolási kulcsait a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.

Az Agora nemzetközi jogvédő szervezethez csütörtökre több mint 120 szolgáltató fordult segítségért, mivel az IP-címek tömeges blokkolása akadályozza tevékenységüket. Alekszandr Zsarov, az orosz hatóság vezetője korábban közölte, hogy a Google és az Amazon 18 alhálózatát kapcsolták le annak érdekében, hogy a Telegram ne kerülhesse meg a rá vonatkozó tilalmat. Pavel Durov, a Telegram alapítója több mint 15 millió IP-cím blokkolásáról számolt be, de a szolgáltatás ettől függetlenül még mindig használható Oroszországban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?