Hirdetés
Hirdetés

Nehéz helyzetbe kerültek az oroszok - újabb amerikai szankciók jönnek?

2018. április 19., 16:23

A Kreml nem zárja ki az újabb barátságtalan amerikai lépések lehetőségét.

A Kreml szóvivője szerint Oroszországnak az amerikai vezetés barátságtalan, sőt, agresszív megnyilvánulásai közepette kell dolgoznia, így nem kizárható, hogy a jövőben további hasonló lépéseket tegyenek. Dmitrij Peszkov így reagált arra a hírre, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem vezet be újabb szankciókat Oroszországgal szemben. Mint mondta, Moszkva a barátságtalan megnyilvánulások közepette, a kiszámíthatatlansági tényező figyelembe vételével, a saját érdekeiből kiindulva fog cselekedni.

Államosíthatják az orosz alumíniumóriást

Hirdetés

Rosszul áll a RuszAl nevű orosz cég szekere az amerikai szankciók után, olyannyira, hogy esetleg csak az államosítás mentheti meg a vállalatot. Tovább >>>

A szóvivő elmondta: a szankciók miatt RuszAl alumíniumipari vállalat nehéz helyzetbe került, így más támogatási lehetőségek mellett, szakértői körökben felmerült az ideiglenes államosítás lehetősége is. Hozzátette: egy ilyen lépés esetén mérlegelni kell a részvénytulajdonosok érdekeit és a kormány lehetőségeit is.

Washington legutóbb április elején vezetett be szankciókat Oroszország ellen. A feketelistára akkor 15 vállalat, valamint 24 tisztségviselőre és üzletemberre terjesztették ki. A korlátozások legnagyobb kárvallottja a világ alumíniumforgalmának 8-9 százalékát adó, jelentős amerikai exportot bonyolító RuszAl.

Komoly gondot okoz a Telegram blokkolása

A szóvivő szerint Moszkva nem tervezi, hogy kínai mintára tűzfallal szigetelje el a világtól az orosz internetet. A Telegram üzenetközvetítő szolgáltató oroszországi hozzáférhetőségének blokkolásával kapcsolatban kijelentette: nem szabad más szolgáltatások kieséséhez vezetnie annak, hogy az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) blokkolta az érintett IP-címeket.

Már itt tartanak: betiltanák az egyik legnagyobb üzenetküldőt

Az oroszok kiűznék az országból az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazást, mivel nem adják ki a felhasználók privát beszélgetéseit. Részletek >>>

Ahogy arról korábban már írtunk, a hatóság ezen a héten kezdte meg a telekommunikációs alkalmazás hozzáférhetőségének blokkolását, mivel a bírósági ítélet szerint a szolgáltató nem volt hajlandó kiadni felhasználói kommunikációjának dekódolási kulcsait a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.

Az Agora nemzetközi jogvédő szervezethez csütörtökre több mint 120 szolgáltató fordult segítségért, mivel az IP-címek tömeges blokkolása akadályozza tevékenységüket. Alekszandr Zsarov, az orosz hatóság vezetője korábban közölte, hogy a Google és az Amazon 18 alhálózatát kapcsolták le annak érdekében, hogy a Telegram ne kerülhesse meg a rá vonatkozó tilalmat. Pavel Durov, a Telegram alapítója több mint 15 millió IP-cím blokkolásáról számolt be, de a szolgáltatás ettől függetlenül még mindig használható Oroszországban.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?