Hirdetés
Hirdetés

Nem férnek el a görög szigeteken a menekültek

2019. szeptember 28., 16:06

A görög hatóságok szombaton illegális bevándorlók újabb nagy csoportját, mintegy 350 embert szállítottak el az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő szigetek túlzsúfolt menekülttáboraiból a görög szárazföldre.

Hétfőn újabb több száz migránst szándékoznak az Athén közelében fekvő Pireusz kikötővárosba szállítani - jelentette az állami televízió. Nikosz Panajótopulosz védelmi miniszter pénteken a televízióban nyilatkozva azt mondta, hogy az illegális bevándorlók számának növekedése felér "egy nemzeti válság dimenziójával".

Áprilisban a szigeteken tartózkodó migránsok száma 14 ezerre esett vissza. Azóta viszont felerősödött az illegális bevándorlás. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint augusztusban 8103 migráns érkezett a szigetekre. Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetén mintegy 30 ezer illegális bevándorló várakozik, hogy továbbutazhasson Nyugat-Európába. Ez a legmagasabb szám az EU-török menekültügyi egyezmény 2016 márciusi hatálybalépése óta.

Hirdetés

Az egyezmény szerint minden, Törökországon keresztül illegális úton a görög szigetekre érkező migránst és menekültet vissza lehet küldeni. A menedékkérelmek elbírálása azonban a szakemberhiány miatt csak nagyon lassan halad.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

400 ezer alvó számla lehet Magyarországon

400 ezer alvó számla lehet Magyarországon

Ezek tulajdonosai nem azonosították magukat az október 31-ei határidőig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?