Hirdetés
Hirdetés

Nem jönnek a menekültek? Idén már több százat fogadott be az Orbán-kormány

2018. október 10., 09:20

Főleg afgánok, irakiak és szírek kérnek menedékjogot.

Migráns nő a sátrában a szerb-magyar határkerítés szerb oldalán, Horgosnál létesült táborban 2016. május 27-én. (MTI/AP/Darko Vojinovic)
(MTI/AP/Darko Vojinovic)

Idén eddig összesen 565 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be és 354 fő részesült a nemzetközi védelem valamilyen formájában (menekült, oltalmazott, befogadott), a két tranzitzónában pedig 159 fő tartózkodik  - írja a Napi.hu a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól (BMH) kapott adatokra hivatkozva.

144 esetben az eljárás megszüntetéssel zárult és 519 esetben pedig elutasító döntés született. A döntések érintették a tavaly benyújtott, de év végén még folyamatban lévő kérelmeket is. A menedékkérők többsége afgán, iraki és szír állampolgárságú.

Hirdetés

A portál cikke emlékeztet, mindezek ellenére már gőzerővel dübörög a kormány újabb (6 milliárd forintba kerülő) tájékoztató kampánya. "Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát. Ne engedjünk a zsarolásnak! Védjük meg Magyarországot!"

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A lakástakarékok kinyírása után: ez jöhet a lakás- és hitelpiacon

A lakástakarékok kinyírása után: ez jöhet a lakás- és hitelpiacon

Átalakulás várható a lakásfinanszírozási piacon, miközben a lakások és a lakáshitelek iránti kereslet továbbra is erős, új termékek mellett erősödő versenyre van kilátás. A legjobb lakáshitelek iránti kereslet 105 százalékkal emelkedett. A teljes magyarországi piacon az első félévben pedig több mint 400 milliárd forint lakáshitelt vettek fel, ami 39 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?