Hirdetés
Hirdetés

Nem rántja magával Kubát a térség gazdasági válsága?

2017. július 16., 14:22

Bár Venezuelában még mindig tragikus állapotok vannak, Kuba rendben lesz.

Kuba gazdasága akár két százalékkal is nőhet az idén azután, hogy két évtized után először zsugorodást jegyeztek fel tavaly.

Ricardo Cabrisas kubai gazdasági miniszter a nemzetgyűlés megnyitó napján azt mondta, hogy az idei első hat hónapban a hazai össztermék (GDP) 1 százalékkal nőtt, az év egészében pedig két százalékkal bővül a gazdaság, ahogy azt tervezték.

Hirdetés

A kubai gazdaság tavaly 1 százalékkal zsugorodott, elsősorban amiatt, hogy az ország egyik nagy támogatója, Venezuela a gazdasági összeomlás szélére került.

A kubai gazdasági miniszter elismerte, hogy az idei gazdasági növekedést lassítják a bizonytalanná vált venezuelai olajszállítások, ettől függetlenül azonban az idegenforgalmi, az építőipari és a távközlési ágazatok mind különösen jól teljesítenek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös novemberi munkaerőpiaci kutatásából. Csakhogy így folyamatosan csökken a dolgozók motivációja is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?