Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerül kapcsolatba lépni Észak-Koreával

2017. november 17., 15:40

Dél-Korea és Amerika hajlana valamiféle békés megoldásra Észak-Koreával, de nem kapnak jelzést a másik oldalról, legalábbis az ENSZ-megbízott szerint.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Dél-Korea és Amerika a korai kapcsolatokkal foglalkozó képviselői Dél-Koreában találkoztatok azt követően, hogy korábban a két elnök csúcstalálkozót tartott. Az amerikai tárgyaló, Joseph Yun szerint békés megoldásra törekednek Észak-Koreával a nukleáris kérdésben, de ennek eleme a nyomásgyakorlás, Trump pedig azt mondta, hogy a tárgyalások ideje lejárt.

Így érthető, hogy nem érkeznek jelzések északról, hisz ezek elég ellentmondásos vélemények. Észak-Korea utoljára szeptember 15-én végzett rakétakísérletet, de azóta jelzést sem adott további szándékairól. Yun abban bízik, hogy legalább a jelenlegi állapot fennmaradhat, amikor észak nem folytat további kísérleteket, a felek nem provokálják egymást.

Hirdetés

Kína közben megbízottat küldött Phenjanba a Reuters sterint, aki ma érkezett, így még nincs információ arról, sikerült-e valamit intéznie. Azt nem tudni, hogy Amerika és Dél-Korea tett-e komolyabb kísérleteket az északi illetékesekkel való tárgyalások felvételére, vagy csak várják, hogy ők reagáljanak valamit.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?