Hirdetés

Nemcsak a Moszadnak dolgoztak – a brit herceg is célkeresztben

Káncz Csaba, 2020. január 07., 09:00

Amerikai sajtóhírek szerint Ghislaine Maxwell és Jeffrey Epstein pedofil hálózatukkal több ország titkosszolgálatának is dolgoztak. Maxwellt most titkos lakásokban őrzik izraeli védelmezői, mivel ő és elhunyt élettársa elképesztő mennyiségű belső információt gyűjtött össze a világ vezető személyiségeiről, amelyekkel aztán meg is zsarolták őket. Káncz Csaba jegyzete.

epa07766156 (FILE) - An undated handout photo made available by New York State Division of Criminal Justice showing Jeffrey Epstein, issued 25 July 2019 (reissued 10 August 2019). According to media reports, Epstein was found dead in his prison cell on 10 August 2019 morning in the MCC Manhattan while awaiting trial on sex trafficking charges. An official confirmation by authorities of his death is pending. EPA/New York State Division of Criminal Justice / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Jeffrey Epstein, aki sok mindent tudott. Tavaly augusztusban holtan találták cellájában. (EPA)

Tavaly júliusban ezeken a hasábokon számoltunk be arról, hogy Jeffrey Epstein pedofil amerikai milliárdost letartóztatták emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával.

Epstein közeli kapcsolatban állt mind a Clinton-, mind a Trump házaspárral, a brit András herceggel, azonkívül egykori politikai vezetőkkel (Henry Kissinger, Tony Blair) és celebritások (Woody Allen, Mick Jagger) egész sorával. Mint azóta kiderült, Bill Clinton egykori elnök legalább 26 alkalommal vette igénybe Epstein magánrepülőgépét, amelyet szűk körben csak Lolita Expressnek neveztek.

Hirdetés

A Maxwell-szál

John Schindler nemzetbiztonsági szakértő szerint noha elképzelhető, hogy Epstein a megzsarolt politikusokról leadott információkat az FBI-nak is, de a jelek főképpen Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata, a Moszad irányába mutatnak. Ezt a feltételezést erősíti, hogy a kiskorú lányokat Epstein számára  saját élettársa – és feltételezhető izraeli tartótisztje – , Ghislaine Maxwell hajtotta fel.  Igazából Maxwell vezette be a férfit a Trump- és a Clinton-család köreibe és neki voltak már évtizedek óta apja révén kapcsolatai az amerikai politika legfelsőbb köreibe. Maxwell ugyanis nem mellékesen egy egykori magasrangú Moszad-ügynök és médiamágnás, Robert Maxwell lánya.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a túl sokat tudó Epstein tavaly augusztusban zavaros körülmények között elhalálozott a börtönben, a hivatalos álláspont szerint öngyilkosságot követve el. Ezt már akkor az amerikai közvélemény egy jó része is megkérdőjelezte.

Most hétvégén viszont az amerikai CBS televíziós csatorna hosszabb összeállítást közölt a halálesetről, megszólaltatva számos szakértőt, egyben helyszíni fényképekkel kérdőjelezve meg a hivatalos álláspontot.

Több szolgálatnak dolgozva

Káncz Csaba
Káncz Csaba

Az oknyomozó újságírók figyelme közben Ghislaine Maxwell felé is fordult, akit a hatóságok a mai napig nem hallgattak ki. Friss belső információk szerint az 58 éves hölgyet titkos lakásokban őrzik izraeli védelmezői, mivel ő és elhunyt élettársa elképesztő mennyiségű belső információt gyűjtött össze a világ vezető személyiségeiről, amikkel aztán meg is zsarolták őket.  A lap forrásai szerint Maxwell és Epstein több ország titkosszolgálatának is dolgozott.

A Reuters egy hete exkluzív összeállítás keretében számolt be az amerikai elhárítás (FBI) vizsgálatáról Maxwell és „egyéb személyek” ügyében, akik éveken keresztül segítették Epstein törvénytelen üzelmeit. Az FBI még nem döntött arról, hogy kihallgatja-e a brit András herceget, aki évekig barátja volt Epsteinnek és annak számos partiján részt vett.

(Káncz Csaba szerzői oldala itt érhető el.)

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Csökkentik a felesleges bürokráciát, támogatják a bankok technológiai fejlődését és erősítik a pénzügyi szektor stabilitását is a bankok szavatoló tőke számítására vonatkozó, az eddigi prudenciális keretrendszert (CRD, CRR) módosító új változásai. A Magyar Nemzeti Bank szakértőjének szakcikkét közöljük.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 268 300 forint volt novemberben. Én ennél