Hirdetés
Hirdetés

Német nők az Iszlám Államnál: halálbüntetés várhat rájuk

2017. július 22., 15:57

Négy német nőt tartóztattak le az iraki hatóságok, miután elfogták őket. Az Iszlám Állam harcosai voltak, ügyükben iraki bíróság dönt.

Az egyikük egy 16 éves lány, róla már pár napja értesült a sajtó a Der Spiegel magazin szerint. A hölgyek konzuli védelemre jogosultak, német diplomaták meg is látogatták őket bagdadi börtönükben, de ügyükben iraki bíróság dönt, mivel iraki területen követtek el bűncselekményeket, és az ítélet halál is lehet.

Az iraki hatóságok már napokkal értesítették Németországot, és azonosították a nőket, akiket Moszulban fogtak el, miután a várost visszafoglalták az Iszlám Államtól. A Spiegel szerint az egyikük marokkói származású, egy másik vélhetően csecsen, de német útlevéllel rendelkezett, vagyis nem kifejezetten magas, szőke, hogy úgy nem mondjuk, árja német lányok mentek dzsihádistáknak.

Hirdetés

Német becslések szerint 930-an csatlakoztak az országból az Iszlám Államhoz, 20 százalékuk nő, 5 százalékuk még nem nagykorú.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?