Hirdetés
Hirdetés

Obama aggódik az amerikai demokráciáért

2017. október 20., 11:17

A volt elnök kemény szavakkal kampányol a demokrata jelölt mellett.

arack Obama amerikai elnök könnyezik, miközben az egyik fegyveres merénylet gyermekáldozatairól beszél a Fehér Ház Ovális irodájában, ahol bejelentette elnöki rendeletét a fegyverviselés szigorítására 2016. január 5-én. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)
(MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)

Barack Obama volt amerikai elnök Virginiában kampányolva a demokraták kormányzójelöltje mellett úgy fogalmazott, hogy a novemberi voksoláson az amerikai demokrácia a tét.

Az Egyesült Államok előző elnöke New Jersey államban és Virginiában kampányolt a november 7-i kormányzóválasztások demokrata párti jelöltjei mellett.

Hirdetés

Virginia fővárosában, Richmondban, több ezren voltak kíváncsiak a kampánygyűlésre. A volt elnök a szerinte Amerikában jelenleg uralkodó félelem politikájáról beszélt, és azt hangoztatta, hogy a kormányzóválasztás az amerikai politika újraírásának kezdete lehet. Az amerikai társadalom elfordulóban van Donald Trump elnöktől és politikájától – mondta Obama, annak ellenére, hogy az eddigi, négy időszaki választáson mindenütt republikánus politikusok győztek.

Obama azt mondta nagyon fontos a részvétel, és voksolásra buzdította híveit, mert - mint fogalmazott - a demokrácia a tét. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormányzóválasztással messze hangzó üzenetet kell küldeni egész Amerikának, s ennek az üzenetnek a megosztottság politikája elutasítását kell jelentenie.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?