Hirdetés
Hirdetés

Olasz válság: indul a vita a parlamentben

2019. augusztus 20., 15:50

Az olasz miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint Giuseppe Conte kormányfő beszédét a parlamenti pártok felszólalásai követik a római felsőházban kedd délután.

Supporters of the 5 Stars Movement, outside the Senate where Premier Giuseppe Conte is addressing the Parliament before possibly resigning and officially opening the crisis, Rome August 20 2019. Italian Prime Minister, Giuseppe Conte in his address called bringing about the government crisis irresponsible. Salvini and his party League pulled out from government and caused a political crisis a week ago. EPA/ANGELO CARCONI
Az Öt Csillag Mozgalom támogatói tüntetnek a Szenátus előtt Rómában. EPA/ANGELO CARCONI

Ez azt jelenti, hogy azonnali lemondás helyett Giuseppe Conte a vitától teszi függővé a kormány sorsát.

A miniszterelnök ezt követően dönt arról, hogy benyújtja-e lemondását Sergio Mattarella olasz államfőnek, vagy esetleg más utat választ. Várakozás előzi meg a felsőházi frakcióvezetők felszólalásait.

Hirdetés

Székfoglalás, tüntetés

Az Öt Csillag Mozgalom tagjai Giuseppe Conte beszéde előtt elfoglalták a kormánytagoknak fenntartott székeket, így jelezve, hogy a Liga minisztereit "árulóknak" tartják.

A Róma belvárosában található szenátusi épület előtt pedig több százan tüntetnek: egy csoport Matteo Salvini, a Liga vezetője nevét skandálja, egy másik az Öt Csillag Mozgalmat és Giuseppe Contét élteti.

UPDATE: Este lemond az olasz kormányfő.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?