Hirdetés
Hirdetés

Onnan özönlenek a bevándorlók Németországba, ahonnan senki sem várná

2018. május 23., 15:38

Egy év alatt 7500 brit kapott német állampolgárságot.

A Reuters cikke szerint a közelgő 2019-es határidővel a Brexit elől menekülő nagy-britanniai állampolgárok száma is nőni fog az Európai Unió tagállamaiban. A legnépszerűbb célpont Németország, tavaly egyetlen év alatt 162 százalékkal, 7500 főre nőtt a német állampolgárságért folyamodó britek száma. A 2016-os népszavazást követően ez az arány 361 százalékkal nőtt.

Ezzel a britek voltak a második legnagyobb számban növekvő kisebbség Németországban, az első helyen továbbra is a törökök állnak, az ő számuk tavaly 15 ezer fővel bővült. Ugyanakkor nem olyan egyszerű német állampolgársághoz jutni, a briteknek minimum 8 évig kell az ország területén élni, hogy egyáltalán beadhassák a kérvényt.

Hirdetés

Döcög a brit gazdaság - aláásta a Brexit? >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?