Hirdetés
Hirdetés

Onnan özönlenek a bevándorlók Németországba, ahonnan senki sem várná

2018. május 23., 15:38

Egy év alatt 7500 brit kapott német állampolgárságot.

A Reuters cikke szerint a közelgő 2019-es határidővel a Brexit elől menekülő nagy-britanniai állampolgárok száma is nőni fog az Európai Unió tagállamaiban. A legnépszerűbb célpont Németország, tavaly egyetlen év alatt 162 százalékkal, 7500 főre nőtt a német állampolgárságért folyamodó britek száma. A 2016-os népszavazást követően ez az arány 361 százalékkal nőtt.

Ezzel a britek voltak a második legnagyobb számban növekvő kisebbség Németországban, az első helyen továbbra is a törökök állnak, az ő számuk tavaly 15 ezer fővel bővült. Ugyanakkor nem olyan egyszerű német állampolgársághoz jutni, a briteknek minimum 8 évig kell az ország területén élni, hogy egyáltalán beadhassák a kérvényt.

Hirdetés

Döcög a brit gazdaság - aláásta a Brexit? >>>

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?