Hirdetés
Hirdetés

Óriási lépést tett a jövő felé ma a legszigorúbb muszlim ország

2018. június 23., 15:53

Mától oldják fel Szaúd-Arábiában azt a törvényt, amely tiltotta a nőknek, hogy autót vezessenek.

Történelmi napra ébredt ma az arab királyság, miután a világon utolsóként itt is feloldották azt a tiltást, amely nem engedélyezte a nőknek az autóvezetést – írja a Reuters.

Az intézkedés mögött Mohammad bin Szalmán koronaherceg áll, aki a Vision 2030 fejlesztési terveként döntött a tiltás feloldása mellett. A szaúdi program középpontjában egyébként az áll, hogy az ország a jövőben ne csak az olajra támaszkodjon, hanem fejlesztenék például a turizmust is.

Hirdetés

Készen állunk, teljesen meg fog változni az életünk – mondta Szamira al-Ghamdi, egy 47 éves dzseddai pszichológus, aki az egyik első nő lesz, aki jogosítványt kap az országban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?