Hirdetés
Hirdetés

Örülhetnek az autósok: új helyen lett olcsóbb a parkolás

2017. november 30., 17:26

Reklámadóról és drágább közétkeztetésről is döntött Nagykanizsa közgyűlése.

Az elfogadott döntésektől évente 10-15 millió plusz bevételt vár a város önkormányzata az újonnan kivetett, reklámhordozókra vonatkozó adótól. Az építményadóról szóló rendelet nagy többséggel elfogadott módosítása révén így a reklámtáblákra a törvényileg meghatározott legmagasabb összeget, évente és négyzetméterenként 12 ezer forintot kell majd fizetnie januártól a reklámeszköz tulajdonosának.

A közgyűlés emellett a szociális és oktatási intézmények étkezési díjainak januári emeléséről is határozott. A kötelező minimálbér-emelés és annak hatásai miatt a szolgáltatást biztosító Pensió Kft. 8,4 százalékos emelésre tett indítványt a városnál, ám a közgyűlés végül az előterjesztésben szereplő hat százalékos díjemelést fogadta el. Ugyanakkor jól járnak a nagykanizsai autósok, januártól ugyanis részben csökkennek majd a parkolási díjak: a kiemelt várakozási övezetben, a város főterén a tavaly 600 forintra emelt óránkénti díjat 400 forintra mérséklik.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Hirtelen minden szép és jó lett a világban a múlt heti összeomlás után: visszatértek az amerikai tőzsdeindexek a kritikus szintek fölé, és Európában is nagyot mentek a tőzsdeindexek. A nyertesek közt van a BUX, legtöbbet a Mol emelkedett a nagy papírok közül.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?