Hirdetés
Hirdetés

Őrült tudomány: te megkóstolnád az űrkenyeret?

2018. április 24., 14:32

Nem ott készült, csak felküldték a sztratoszféra határáig.

Az ember néha csinál őrültségeket, néha vicceseket, néha kifejezetten tanulságosakat. Azt azonban továbbra sem értjük, hogy mi járhatott Tom Scott YouTuber fejében, amikor gondolt egyet, és egy meteorológiai ballonra kötözve felküldött a világűrbe egy darab fokhagymás kenyeret. Elmondása szerint azért, hogy megkóstolja az űrt megjárt kenyeret, na, meg azért, mert „finom, és különben is, pizzát már küldtek fel így”.

Hirdetés

A hobbi (vagy őrült) tudósok előszeretettel küldenek fel különböző tárgyakat a sztratoszféra határába, amellyel így gyakorlatilag a világűr és a bolygó közti keskeny határmezsgyéig lehet feljuttatni eszközöket. A kenyeret egy GPS, egy rádióvevő, valamint egy halszemoptikás kamera kísérte, így meglehetősen látványos útnak lehetünk szemtanúi. Az űrkenyér egyébként megfagyott a mintegy 30 kilométeres magasságban, így állagára és ízre is más volt a Földön hagyott másik feléhez képest: tört, kemény volt, és leginkább egy fagyasztott majd kiolvasztott, fémes kenyérre emlékeztetett az íze.

Köszönjük, Scott.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?