Hirdetés
Hirdetés

Őrült tudomány: te megkóstolnád az űrkenyeret?

2018. április 24., 14:32

Nem ott készült, csak felküldték a sztratoszféra határáig.

Az ember néha csinál őrültségeket, néha vicceseket, néha kifejezetten tanulságosakat. Azt azonban továbbra sem értjük, hogy mi járhatott Tom Scott YouTuber fejében, amikor gondolt egyet, és egy meteorológiai ballonra kötözve felküldött a világűrbe egy darab fokhagymás kenyeret. Elmondása szerint azért, hogy megkóstolja az űrt megjárt kenyeret, na, meg azért, mert „finom, és különben is, pizzát már küldtek fel így”.

Hirdetés

A hobbi (vagy őrült) tudósok előszeretettel küldenek fel különböző tárgyakat a sztratoszféra határába, amellyel így gyakorlatilag a világűr és a bolygó közti keskeny határmezsgyéig lehet feljuttatni eszközöket. A kenyeret egy GPS, egy rádióvevő, valamint egy halszemoptikás kamera kísérte, így meglehetősen látványos útnak lehetünk szemtanúi. Az űrkenyér egyébként megfagyott a mintegy 30 kilométeres magasságban, így állagára és ízre is más volt a Földön hagyott másik feléhez képest: tört, kemény volt, és leginkább egy fagyasztott majd kiolvasztott, fémes kenyérre emlékeztetett az íze.

Köszönjük, Scott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Az amerikai kormány visszavonta Kína felé tett meghívását a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatára. A döntés azután született, hogy Peking újabb rakétákat telepített a Dél-kínai-tenger partjainál. A két hatalom kapcsolata egyre intenzívebb versenybe vált, Washington szerint a kommunista vezetés titkolózik folyamatos fegyverkezéséről, Peking szerint ez már-már a hidegháborúra emlékeztető gyanakvást bírálja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?