Hirdetés
Hirdetés

Oszama bin Laden fia megnősült - ki nem találod, kit vett el

2018. augusztus 06., 09:12

Oszama bin Laden fia és a 9/11 főszervezőjének lánya lépett frigyre.

Családtagok elmondása alapján házasságot kötött Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének fia és Mohammed Atta, a 9/11-es terrorcselekmény főemberének lánya. A frigy létrejöttét az al-Kaida volt vezetőjének testvérei erősítették meg a The Guardiannak adott interjúban. Ahmad és Hassan al-Attas szerint Hamza bin Laden azóta vezetői pozícióra tett szert a szervezeten belül és apja hét évvel ezelőtti meggyilkolásáért akar bosszút állni.

Hamza Oszama bin Laden három (még életben lévő) felesége egyikének, Khairiah Sabar gyermeke, aki egy abbottabadi házban élt férjével a támadás idején. A vezető kiiktatása óta a fiú számos üzenetben sürgette követőit, hogy mihamarabb indítsanak háborút Washington, London, Párizs és Tel-Aviv ellen. A nyugati hírszerzés egyre szorosabb figyelemmel követi Hamza lehetőséges tartózkodási helyét, mivel jelenleg őt tartják a legesélyesebbnek, hogy követőek toborozzon a szervezetbe.

Hirdetés

Továbbra is él Oszama öröksége

At Attával való házasság megerősíti, hogy a szeptember 11-i terrorcselekményért felelős csoport továbbra is az al-Kaida része, valamint, hogy a terrorszervezet továbbra is Oszama öröksége köré szerveződik. Egyik testvérét, Khalidot Abbottabadban ölték meg egy amerikai rajtaütés során, míg másik testvérét, Saad-ot 2009-ben gyilkolták meg egy dróntámadás során.  A birtokról előkerült levelek alapján arra lehet következtetni, hogy Osama a terrorszervezet utódjának nevelte Hamza-t, részben Saad halála miatt.

Bin Laden feleségei és még élő gyermekei azóta visszatértek Szaúd-Arábiába, ahol a volt trónörökös, Mohammed bin Nayef biztosított nekik menekülti státuszt. A családtagok továbbra is aktív kapcsolatot tart Oszama édesanyjával, Alia Ghanemmel. Az al-Kaidában való jelenlegi kapcsolata alapján az Egyesült Államok kormánya különleges státuszú terroristaként tartja számon Hamzát 2017 óta, vagyis minden elérhető értéke zárolható és a vele való együttműködés börtönbüntetést von maga után.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Az MNB Monetáris Tanácsa döntést hozott, miszerint megtízszerezi az aranytartalékot. Korábbi aranytartalékaink már hazaérkeztek, ezek 3,1 tonnát tettek ki, ezt követően került sor a döntésre, amivel a tartalék 31 tonnára emelkedett. A megnövelt mennyiség is hazaért, biztonságos helyen tároják.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?