Hirdetés
Hirdetés

Oszama bin Laden fia megnősült - ki nem találod, kit vett el

2018. augusztus 06., 09:12

Oszama bin Laden fia és a 9/11 főszervezőjének lánya lépett frigyre.

Családtagok elmondása alapján házasságot kötött Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének fia és Mohammed Atta, a 9/11-es terrorcselekmény főemberének lánya. A frigy létrejöttét az al-Kaida volt vezetőjének testvérei erősítették meg a The Guardiannak adott interjúban. Ahmad és Hassan al-Attas szerint Hamza bin Laden azóta vezetői pozícióra tett szert a szervezeten belül és apja hét évvel ezelőtti meggyilkolásáért akar bosszút állni.

Hamza Oszama bin Laden három (még életben lévő) felesége egyikének, Khairiah Sabar gyermeke, aki egy abbottabadi házban élt férjével a támadás idején. A vezető kiiktatása óta a fiú számos üzenetben sürgette követőit, hogy mihamarabb indítsanak háborút Washington, London, Párizs és Tel-Aviv ellen. A nyugati hírszerzés egyre szorosabb figyelemmel követi Hamza lehetőséges tartózkodási helyét, mivel jelenleg őt tartják a legesélyesebbnek, hogy követőek toborozzon a szervezetbe.

Hirdetés

Továbbra is él Oszama öröksége

At Attával való házasság megerősíti, hogy a szeptember 11-i terrorcselekményért felelős csoport továbbra is az al-Kaida része, valamint, hogy a terrorszervezet továbbra is Oszama öröksége köré szerveződik. Egyik testvérét, Khalidot Abbottabadban ölték meg egy amerikai rajtaütés során, míg másik testvérét, Saad-ot 2009-ben gyilkolták meg egy dróntámadás során.  A birtokról előkerült levelek alapján arra lehet következtetni, hogy Osama a terrorszervezet utódjának nevelte Hamza-t, részben Saad halála miatt.

Bin Laden feleségei és még élő gyermekei azóta visszatértek Szaúd-Arábiába, ahol a volt trónörökös, Mohammed bin Nayef biztosított nekik menekülti státuszt. A családtagok továbbra is aktív kapcsolatot tart Oszama édesanyjával, Alia Ghanemmel. Az al-Kaidában való jelenlegi kapcsolata alapján az Egyesült Államok kormánya különleges státuszú terroristaként tartja számon Hamzát 2017 óta, vagyis minden elérhető értéke zárolható és a vele való együttműködés börtönbüntetést von maga után.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?