Hirdetés
Hirdetés

Összefogott Washington: nem hagyják kinyírni az Obamacare-t

2017. október 18., 07:27

Kétpárti megegyezés született, megtartják az egészségügyi törvény sarokpontjait.

EPA/Olivier Douliery / POOL
EPA/Olivier Douliery / POOL

A megállapodás szerint a szövetségi kormány a jövőben is biztosítja az Obamacare-ben rögzített támogatást az egészségbiztosítóknak, erről Tenessee állam republikánus szenátora, Lamar Alexander, valamint Washington demokrata szenátora, Patty Murray kötött egyezséget. A döntést Donald Trump is elfogadta és egyetértett a javaslattal.

A mostani megállapodás tükrözi a demokraták célkitűzéseit, amelyek között egyebek mellett szerepel a magánbiztosítóknak nyújtandó szövetségi kormányzati támogatás fenntartása, valamint annak a szövetségi programnak a 106 millió dolláros további finanszírozása, amely segít a szerény jövedelműeknek valamelyik egészségbiztosítási csomag előfizetésében. Ezért cserébe a demokraták elfogadták azt a republikánus javaslatot, hogy az egyes szövetségi államok nagyobb mozgásteret kapjanak a biztosítások kidolgozásában.

Hirdetés
Az Obamacare kiiktatása Trump egyik választási ígérete volt, ám hosszas huzavona ellenére sem sikerül teljesen leépítenie a már létező egészségbiztosítási törvényt, ennek részleteiről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n.>>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?