Hirdetés
Hirdetés

Parancsba adta a királynő: már nem tagjai a britek az EU-nak

2018. június 26., 14:30

Hosszú viták után végül érvénybe lépett a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásáról szóló jogszabály.

II. Erzsébet 2016. novemberében. Fotó: EPA / Andy Rain
II. Erzsébet 2016. novemberében. Fotó: EPA / Andy Rain

A jogszabályt az előírás szerint II. Erzsébet királynőnek kell egy formális uralkodói aktussal jóváhagynia és kihirdetnie, ez meg is történt, így végül pont kerülhet a tavaly június óta húzódó vita végére. A brit kormány által beterjesztett tervezetet többhavi vita, módosítási indítványok és ellenindítványok sora után, kompromisszumokkal kialakult végleges változatát múlt szerdán fogadta el a brit parlament. A tervezet többször is megjárta az alsó és a felső kamarát, erről korábban mi is írtunk.

A törvény sarkalatos elemei közé tartozik a brit EU-tagságot rögzítő, 46 éve elfogadott jogszabály visszavonása és az uniós eredetű jogszabálytömeg - mintegy 19 ezer jogszabály és rendelkezés! - átvezetése a brit jogrendszerbe. A királynő így a döntéssel ennek a lehetőségét és az átvezetés keretrendszerét tette lehetővé.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?