Hirdetés
Hirdetés

Pocsék hír jött az oroszoktól

2017. november 13., 16:05

Jócskán lelassult a gazdaság.

Az orosz szövetségi statisztikai hivatal, a Roszsztat hétfőn közölt nem végleges adata szerint a GDP 1,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben éves összevetésben. A második negyedévben a GDP-növekedés nagyobb, 2,5 százalékos volt. Az orosz GDP az idei első negyedévben 0,5 százalékkal nőtt, a tavalyi utolsó három hónapban pedig még 0,3 százalékos gazdasági zsugorodást jegyeztek fel.

Hétfőn az IMF is kiadta őszi prognóziását, ebben azt írták, hogy javították az
idei növekedési előrejelzést 0,4 százalékponttal 1,8 százalékra, a jövő évit 0,2 százalékponttal 1,6 százalékra emelték, a 2019-est pedig 1,5 százalékon, változatlanul hagyták.

A szeptember végével záródott harmadik negyedévre a gazdaságfejlesztési minisztérium jelentősebb, 2,2 százalékos gazdasági bővüléssel számolt.

Hirdetés

A gazdaságfejlesztési minisztérium előrejelzése szerint a folyó negyedik negyedévben az orosz gazdaság 2 százalékot meghaladó mértékben nő, az év egészében pedig 2,1 százalék lesz a bővülés.

Az orosz jegybank október végén ismertetett legújabb prognózisában 1,7-2,2 százalékos idei gazdasági növekedés szerepelt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Eddig meg sem kottyant az adatkiszivárgás a Facebooknak

Eddig meg sem kottyant az adatkiszivárgás a Facebooknak

Kiváló első negyedéves eredményt tett közé a Facebook, ma meglátjuk majd, mit szól hozzá a piac. Estek a kínai tőzsdék, Európa nem mozdul, a BUX sem, de a Mol gyengül, a Richter viszont emelkedik. A svájci frank egyre inkább odatapad a bűvös, eurónkénti 1,20-as szinthez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?