Hirdetés
Hirdetés

Putyin megtámogatta az összeomlás szélén álló diktatúrát

2018. december 07., 12:22

Hiába pária nemzetközi szinten szinte mindenhol Venezuela, azért Oroszországban szívesen fogadták őket.

(EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/ SPUTNIK/KREMLIN POOL)
(EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/ SPUTNIK/KREMLIN POOL)

Venezuela számíthat Oroszország további támogatására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, miután Nicolás Maduro venezuelai elnök Moszkvában járt. A venezuelai helyzettel sokat foglalkoztunk a Privátbankár.hu-n, cikkeinket itt lehet megtalálni. >>>

Óriási pénzek az olajiparba

Persze mindeközben Maduro bejelentette, hogy látogatása során az olajkitermelés területén mintegy 5 milliárd, a bányászat - elsősorban az aranybányászat - területén pedig 1 milliárd dollárnyi orosz beruházás venezuelai garantálásáról született megállapodás.

A venezuelai küldöttség emellett 600 ezer tonna orosz búza vásárlásáról és a dél-amerikai ország fegyverrendszereinek orosz karbantartásáról is szerződést kötött.

Hirdetés

Katonai találkozó, ami nem volt tervben

A katonai szakterületről szólva Vladimir Padrino López venezuelai védelmi miniszter az őt csütörtökön fogadó orosz hivatali partnerének, Szergej Sojgunak azt mondta, hogy Caracas érdekelt a számára korábban leszállított orosz szárazföldi is légi harceszközök modernizálásában és felújításában.

Padrino, aki immár harmadszor kereste fel Oroszországot, elismerte, hogy a katonai tárcák vezetőinek különtalálkozója eredetileg nem szerepelt a Madurót Moszkvába elkísérő venezuelai küldöttség tervei között.

A venezuelai tábornok elmondta, hogy országába szerdán orosz katonai pilóták csoportja érkezett tapasztalatcserére. Szavai szerint Oroszország segített a venezuelai fegyveres erők harcképességének növelésében.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

Közzétette az Eurostat, hogy mennyit költenek a tagállamok a szociális hálóra: ide tartoznak a munkanélküli segélyek, a családi pótlék különböző formái, a nyugdíjak, valamint a lakhatási támogatások is. A magyar adatokat megnézve elég felemás a kép, míg nyugdíjakra az uniós átlaghoz képest sokat, addig a munkanélküliekre röhejesen keveset költünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?