Hirdetés
Hirdetés

Rongálás, lopás, becsempészett vendégek - ez megy a magyar szállásokon

2018. augusztus 30., 11:14

Egészen meghökkentő szabálysértések is előfordulnak, de gyakori a lopás és a nem fizető vendég is.

Négy szálláshelyből háromban már legalább egy alkalommal előírást sértett a vendég: a leggyakoribb a rongálás, ezt követte a becsempészett nem fizető plusz vendég, míg harmadik helyen a lopás szerepel – derült ki a Szállás.hu augusztusban végzett felmérésből.

Negyedik helyen a fizetés nélkül távozókat jelezték problémakánt a szállásadók, majd a lezárt helyekre belógók, és gyakran előfordul a konyha vagy étterem, illetve a wellness részleg zárás utáni látogatása is. A medencés szállásoknál azonban ez nagyobb problémát is jelent, a helyek egyharmadánál már előfordult, hogy teljesen le kellett engedni a medence vizét, mert a vendég ott végezte el a dolgát.

Hirdetés

Rendőrt ritkán kell hívni

Arról is beszámoltak, hogy a kihágások jellemzően nem igényeltek rendőri intézkedést: nagyjából tíz esetből egy miatt értesítették a rendőrséget. Ilyenkor általában a csendháborítás és az alkohol vagy drog hatása alatt álló személy agresszivitása, viselkedészavara az indíték, de volt már, hogy csalót lepleztek le, akivel szemben aztán eljárás indult – írták.

És neked mennyi? Megvan, hány hónapot spórol a magyar, ha nyaralni akar

A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörben végzett, 1000 fős magyarországi kutatása szerint kétszer annyian nyaralnak belföldön idén nyáron, mint két évvel ezelőtt, és a külföldi utazást választók aránya is emelkedett. További részletek >>>

A látványosságok közelében lévő turisták kétharmadánál már találkoztak problémás vendéggel: a leggyakrabban rongálás, lopás fordult elő, illetve jellemező volt még, hogy a vendégek figyelmen kívül hagyták a nyitva tartási időt – ez utóbbi nem csak a fürdők számára jelent problémát, mivel a múzeumoknál sem ritka a kertbe bemászó éjszakai vendég – mondta Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketing menedzsere.

A zárva tartó látványosságot látogatók nagy részének elég a biztonsági őrök határozott dorgálásával, azonban minden harmadik esetben rendőrt kell hívni. Kellemetlenkedő vendégek - többnyire inkább férfiak - a normál nyitvatartási időben is akadnak, rájuk leginkább az alkoholos befolyásoltság és a hölgy vendégek, illetve női személyzet zaklatása a jellemző – tették hozzá.

Pontosan tudjuk, mit csinálsz a nyaralásod alatt!

Szálloda vagy apartman? Város vagy vízpart? Autó vagy repülő? Hogyan utaznak a fiatalok és hogyan az idősebbek? Egy friss, a magyar internetezők utazási szokásait vizsgáló kutatásából az is kiderült, hogy tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wi-fire vágynak az utazók. Tovább >>>

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Örökre velünk marad Gulyás Gergely büntetőadója

Orbán Viktor régóta kivetette volna az illetéket a belterületbe sorolt ingatlanok eladására, de valami mindig közbejött.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?