Hirdetés
Hirdetés

Soha nem volt még ilyen jó a hangulat Európában

2017. szeptember 21., 17:35

Tizenhat éves csúcsra jár a fogyasztói hangulat.

Szeptemberben a várt stagnálás helyett tizenhat éves csúcsot ért el a fogyasztói bizalom szeptemberben az euróövezetben, derült ki az Európai Bizottság előzetes gyorsbecsléséből. A hangulatindex 0,3 ponttal mínusz 1,2 pontra emelkedett az övezet 19 országában, szemben az augusztusi mínusz 1,5 ponttal. A szeptemberi gyorsbecslés adata a legkedvezőbb 2001 áprilisa óta, akkor mínusz 1 ponton állt az indikátor.

Az Európai Unió 28 tagállamában 0,8 ponttal mínusz 1,5 pontra emelkedett a fogyasztói bizalmi index szeptemberi értéke. Az uniós fogyasztói bizalmi index 2001 áprilisa óta nem állt ilyen magasan, akkor mínusz 1 pontot mértek. Az euróövezeti mutató hosszú távú átlaga mínusz 12,14 pont, az index eddigi rekordját, 2,20 pontot 2000 májusában érte el, míg mínusz 34,60 pontos történelmi mélypontjára a pénzügyi válság alatt, 2009 márciusában jutott.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

A részvénypiacok nem túl vidámak, ami érthető is, miután Amerika minden nap lenn zár a napközbeni felpattanás után. Európa kicsit esik, a BUX nagyot, élen a Mollal, de limittel ugrik a Nordtelekom, miután magas áron emel tőkét a cég. Nem tudja összeszedni magát a forint.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?