Hirdetés
Hirdetés

Szembeszálltak Trumppal az arabok – robbanhat a puskaporos hordó?

2017. december 13., 15:18

Elismerte Jeruzsálem egy részét Palesztina fővárosaként az egyik legnagyobb iszlám szervezet.

EPA/RAHAT DAR
EPA/RAHAT DAR

Az iszlám országok vezetői Palesztina fővárosává nyilvánították Kelet-Jeruzsálemet szerdán, isztambuli találkozójukon elfogadott zárónyilatkozatukban - jelentette az NT. Az Iszlám Együttműködés Szervezete, amelynek például Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok is tagja, egy héttel azután tartott rendkívüli tanácskozást, hogy Donald Trump amerikai elnök Izrael fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet.

Trump döntése a legtöbb muzulmán országban éles bírálatokat váltott ki, majd Törökország, a szervezet soros elnökeként rendkívüli tanácskozásra hívta össze az OIC-t.

Hirdetés
Az események utóhangja - a Privátbankár.hu cikkeiben A döntés nyomán amellett, hogy a Hamász meghirdette a harmadik intifádát, a palesztin elnök jelezte, hogy inkább nem szeretne találkozni a hamarosan a régióba érkező Mike Pence amerikai alelnökkel. Mindeközben Tel-Avivban a kormányzati korrupció ellen tüntettek, míg Benjámin Netanjahu Brüsszelben próbálta rábeszélni az EU-t egy Trumphoz hasonlóan felelőtlen lépésre.
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?