Hirdetés
Hirdetés

Szerelmeslevelet kapott Angela Merkel

Wéber Balázs, 2018. november 12., 16:50

Egy német író külön esszében méltatta a kancellár szépségét.

Forrás: Spiegel Online
Forrás: Spiegel Online

„El vagyok csábítva. Angela Merkel szépségének csendes erejéről” – ezzel a címmel közölt esszét a német kancellárról a Spiegel című német hetilap. A cikk szerzője Martin Walser, egy közismert német író.

Miért szép?

Hirdetés

Walser szerint Merkelnél tanúi lehetünk annak, ahogy „a szellem és a természet egymásra talál”, és a kancellár „éppen ezért szép.” Mindig úgy szól hozzá egy témához, hogy a hallgatóság közben átéli, ahogy keletkeznek benne a gondolatok, majd elhangzanak.

Merkel mondatai – írja Walser – nincsenek kész már azelőtt, hogy kimondaná azokat. A kancellár – sok más politikustól eltérően – nem betanult frázisokat mond fel, ezért a mondatai – mindegy, milyen témáról van szó – mindig hitelesek. "Mindig kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog mondani a következő pillanatban" – fűzi hozzá az író.

A 91 éves szerző megemlíti egy korábbi, 2015. novemberi cikkét is, amelyben azt írta: „Amikor nemrég Berlinben egy zsúfolt teremben azt mondtam, hogy ’Angela Merkel szép’, az emberek nevetni kezdtek.”

Nagy Merkel-rajongó

A Die Welt megjegyzi, hogy Walser a kancellár rajongójának számít, a mostani esszéjében pedig olyan sorok vannak, amelyek akár egy szerelmeslevélből is származhatnának. A Spiegel egyébként a 64 éves politikus egyik fiatalkori fotójával illusztrálta a cikket.

Angela Merkel a közelmúltban jelentette be, hogy fokozatosan kivonul a politikából. Nem indul harcba a Kereszténydemokrata Unió elnöki posztjáért decemberben, és csak 2021-ig kíván kancellár maradni.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?