Hirdetés
Hirdetés

Szerelmeslevelet kapott Angela Merkel

Wéber Balázs, 2018. november 12., 16:50

Egy német író külön esszében méltatta a kancellár szépségét.

Forrás: Spiegel Online
Forrás: Spiegel Online

„El vagyok csábítva. Angela Merkel szépségének csendes erejéről” – ezzel a címmel közölt esszét a német kancellárról a Spiegel című német hetilap. A cikk szerzője Martin Walser, egy közismert német író.

Miért szép?

Hirdetés

Walser szerint Merkelnél tanúi lehetünk annak, ahogy „a szellem és a természet egymásra talál”, és a kancellár „éppen ezért szép.” Mindig úgy szól hozzá egy témához, hogy a hallgatóság közben átéli, ahogy keletkeznek benne a gondolatok, majd elhangzanak.

Merkel mondatai – írja Walser – nincsenek kész már azelőtt, hogy kimondaná azokat. A kancellár – sok más politikustól eltérően – nem betanult frázisokat mond fel, ezért a mondatai – mindegy, milyen témáról van szó – mindig hitelesek. "Mindig kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog mondani a következő pillanatban" – fűzi hozzá az író.

A 91 éves szerző megemlíti egy korábbi, 2015. novemberi cikkét is, amelyben azt írta: „Amikor nemrég Berlinben egy zsúfolt teremben azt mondtam, hogy ’Angela Merkel szép’, az emberek nevetni kezdtek.”

Nagy Merkel-rajongó

A Die Welt megjegyzi, hogy Walser a kancellár rajongójának számít, a mostani esszéjében pedig olyan sorok vannak, amelyek akár egy szerelmeslevélből is származhatnának. A Spiegel egyébként a 64 éves politikus egyik fiatalkori fotójával illusztrálta a cikket.

Angela Merkel a közelmúltban jelentette be, hogy fokozatosan kivonul a politikából. Nem indul harcba a Kereszténydemokrata Unió elnöki posztjáért decemberben, és csak 2021-ig kíván kancellár maradni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Külföldi lapok szerint a tüntetők fiatalabbak és harciasabbak a megszokottnál, és a szélsőjobbosoktól a liberálisokig szinte mindenki ott van a tömegben. A liberálisok EP-frakcióvezetője az elhíresült Simicska-frázissal kommentálta az eseményeket, és a német államminiszter is szimpátiáját fejezte ki a demonstrálókkal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?