4p
Érezhetően csökkent Boris Johnson népszerűsége a múlt heti családi perpatvar után egy felmérés szerint. A miniszterelnöki posztért folyó verseny esélyese csúnyán összekapott párjával, de továbbra is vele együtt szeretne beköltözni a Downing Street 10-be. Johnson a történteket nem kommentálta, megerősítette viszont, hogy győzelme esetén október 31-én kilépteti országát az EU-ból.

Boris Johnson június 22-én Birminghamban, egy nappal az ominózus veszekedés után. EPA/ANDY RAIN

Megsínylette Boris Johnson volt külügyminiszter, a kormányfői poszt legfőbb várományosának népszerűsége múlt heti magánéleti botrányát – írja a Daily Mail egy friss felmérésre hivatkozva.

Míg egy héttel ezelőtt a konzervatív szavazók 55 százaléka támogatta Johnsont, és mindössze 28 százalékuk pártolta egyetlen állva maradt riválisát, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminisztert, addig most hétvégére 45:34-re változott ez az arány.

Korábbi felmérések ugyanakkor azt mutatták, hogy a Konzervatív Párt tagsága körében toronymagasan Johnson a legnépszerűbb jelölt, azaz túlzott aggodalomra egyelőre nincs oka.

Üvöltés, csapkodás

Mint arról beszámoltunk, a Brexit-párti politikus és barátnője, Carrie Symonds londoni lakásához péntek hajnalban hívta ki a rendőröket egy szomszéd egy heves veszekedés miatt. A szomszéd szerint a házból egy nő üvöltése hallatszódott ki, amit csapkodás és csattanás követett. Symonds azt mondta (?) Johnsonnak, hogy „kopj le” és „tűnj el a lakásomból.”

A pár a szomszédok kopogására nem nyitott ajtót, így azok a rendőrséghez fordultak. A rendőrség megerősítette, hogy kihívták őket a szóban forgó címre. Ugyanakkor nem kellett intézkedniük, mivel sikerült beszélniük Johnsonékkal, és úgy ítélték meg, hogy senki sincs veszélyben.

Volatilis kapcsolat

A brit bulvársajtó, amely hírhedten kíméletlen, ha a politikusok magánélete kerül terítékre, úgy értesült, hogy korántsem egyszeri perpatvarról van szó. A The Sun szerint a Brexit-párti politikus és partnere az elmúlt hat hétben négyszer veszekedett hevesen, és három héttel ezelőtt majdnem szakítottak.

Carrie és Boris kapcsolata elképesztően volatilis

- véli Johnson egyik barátja. Más barátok ugyanakkor azt mondták, hogy kapcsolatuk nagyon szeretetteljes, és az elmúlt napok eseményei még közelebb hozták őket. Szerintük a párra óriási nyomás nehezedik azóta, hogy Johnson bejelentkezett a miniszterelnöki posztra – a pénteki hajcihőt például számos újság címlapon hozta.

Együtt költöznének be

Az extravagáns politikus, aki eddig kétszer nősült, az incidenst firtató kérdésekre annyit mondott:

Az embereknek arra van joguk, hogy azt kérdezzék tőlem, mit akarok tenni az országért.

Johnson győzelme esetén egyébként továbbra is párjával együtt költözne be a miniszterelnöki rezidenciára, a Downing Street 10-be.

Gyávának nevezték Johnsont

A Brexit-párti politikus ellen eközben Jeremy Hunt is támadást indított. A jelenlegi külügyminiszter azt üzente elődjének, hogy ne legyen gyáva, és álljon ki vele egy televíziós vitára. Szerinte Johnson inkább „kiosonna a Downing Street 10 hátsó ajtaján”, csak hogy ne kelljen válaszolnia a sajtó kérdéseire.

A volt külügyminisztert korábban azért is kritizálták, mert nem ment el a Konzervatív Párt elnöki tisztségéért indulók első televíziós vitájára sem. (Egy későbbi vitájukon ugyanakkor jelen volt.)

Október végén kilépne

Ami a politikai terveket illeti, Johnson a hétvégén megerősítette: ha ő lesz a miniszterelnök, az Egyesült Királyság idén október 31-én kilép az EU-ból. Szerinte „demokratikus robbanáshoz” vezetne, ha ez nem következne be, és tovább kellene halasztani a távozást.

Mint írta: hihetetlen, dühítő és szégyenletes, hogy már három év telt el a népszavazás óta, és még mindig nem hajtották végre annak döntését. A 2016. június 23-i referendumon 17,4 millióan voksoltak a távozásra, és 16,1 millióan a maradásra.

A Konzervatív Párt – és egyben az Egyesült Királyság – élére azért kell új vezetőt választani, mert Theresa May május végén bejelentette lemondását. A konzervatív parlamenti képviselők többfordulós előválasztása után Boris Johnson és Jeremy Hunt maradt állva, közülük a párt 160 ezres tagsága választja majd ki az új kormányfőt.

A szavazás július hatodikán kezdődik, eredményhirdetés a július 22-i héten várható.

(A Boris Johnsonról készült portrénkat itt olvashatják.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG