Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó elárulta, mi Európa jövője

2018. június 25., 13:01

A külügyminiszter Londonban beszélt Európa gazdaságáról.

Forrás: Mapchart
Forrás: Mapchart

Az Európai Unió legsikeresebb régiója jelenleg Közép-Európa, a térség teljesítményét pedig a V4-gzadaságok teljesítménye alapozza meg – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ma már nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Unió növekedésének motorjává egyre inkább Közép-Európa, azon belül a V4-együttműködésben részes országok válnak.

Szijjártó Péter elmondta: Németország és a V4-csoport kereskedelmének éves értéke tavaly 65 százalékkal meghaladta a két legnagyobb euróövezeti gazdaság, vagyis Németország és Franciaország kétoldalú kereskedelmének éves értékét. Ez világosan mutatja, hogy az európai gazdaság, az európai versenyképesség tengelye Nyugat-Európából Európa közepe felé mozdult el – tette hozzá.

Hirdetés

Szijjártó megint belerúgott az EU-ba

A magyar kormány tovább harcol a "nemzetközi erők nyomása ellen". További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

A július 1-jén elrajtoló magyarországi azonnali fizetési rendszer komplexebb lesz, mint a világ bármelyik hasonló megoldása - persze azért máshol sem tétlenkednek, folyamatosan születnek az újabb és újabb, innovatív banki szolgáltatások. A világ egyik legjelentősebb Fintech-rendezvénye, a londoni FintechConnect kiállítás és konferencia nyomán járjuk körül a folyamatokat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?