Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó kiakadt: már Amerika is tud a magyarok halállistázásáról

2018. október 11., 12:15

Tájékoztatja a külügyminiszter amerikai kollégáit.

Megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika Szijjártó Péter szerint, aki ma a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra. Az ukrán döntéshozók - mint fogalmazott - a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

Mi történt?

Ahogy azt korábban is írtuk, a felháborodást az okozza, hogy Ukrajnában "halállistát" állítanak össze kárpátaljai magyarokról, és az ukrán parlament honlapján az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív deportálását, kitoloncolását szorgalmazzák. Továbbá Ukrajna belügyi csapatokat és katonaságot telepít, laktanyákat épít a magyar határ közelében.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Személyesen nyomoz a CIA-főnök a rejtélyes gyilkosság ügyében

Személyesen nyomoz a CIA-főnök a rejtélyes gyilkosság ügyében

Egyre nagyobb hullámokat ver a szaúdi újságíró meggyilkolásának ügye: a szaúdi kormánynak már a Fehér Ház sem hisz, a CIA-főnök pedig most személyesen tájékozódik a történtekről. A szaúdi abszolút monarchiát kritizáló újságíró október elején tűnt el az isztambuli szaúdi főkonzulátuson. Az már biztos, hogy meggyilkolták. Arra még nincs hivatalos válasz, hogy kik, hogyan és miért tették ezt. A török elnök ma bejelentésre készül.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?