Hirdetés
Hirdetés

Szinte mindenki ott lesz Párizsban az első világháború befejezésének 100. évfordulóján

2018. november 10., 09:25

Párizsban ünnepségsorozatot tartanak abból az alkalomból, hogy száz éve, 1918. november 11-én írták alá az első világháborút lezáró fegyverszünetet. Ott lesz Trump, Putyin és Merkel is, valamint még 70 ország vezetője. Nem tudni, tárgyal-e külön is egymással az amerikai és az orosz elnök.

A fegyverszünet aláírása. Forrás: Wikipedia
A fegyverszünet aláírása. Forrás: Wikipedia

100 évvel ezelőtt a franciaországi Compiégne közelében, egy erdőben álló vasúti kocsiban írta alá Németország a győztes antanthatalmakkal az első világháborút lezáró fegyverszünetet. Ma délután Angela Merkel is meg fog jelenni az itt tartandó ünnepségen, ahol nem járt német kancellár azóta, hogy Hitler ugyanitt írta alá a fegyverszünetet, miután a második világháború elején, 1941-ben átmenetileg legyőzte Franciaországot.

Vasárnap délelőtt következik a párizsi Diadalív alatti főhajtás , ahol a francia köztársasági elnök 72 kollégája előtt beszédet mond, majd Emmanuel Macron a hivatalában ebéden látja őket vendégül, végül délután részt vesznek a Béke Párizsi Fóruma elnevezésű háromnapos rendezvény megnyitóján, amelyet Angela Merkel német kancellár, António Guterres ENSZ-főtikár és a francia elnök fognak megnyitni.

Hirdetés

Miután Donald Trump és Vlagyimir Putyin egyaránt részt vesznek az ünnepségeken, remek alkalom lenne, hogy kétoldalú megbeszélést tartsanak, de egyelőre nem tudni, hogy erre sor kerül-e.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?