Hirdetés
Hirdetés

Szinte mindenki ott lesz Párizsban az első világháború befejezésének 100. évfordulóján

2018. november 10., 09:25

Párizsban ünnepségsorozatot tartanak abból az alkalomból, hogy száz éve, 1918. november 11-én írták alá az első világháborút lezáró fegyverszünetet. Ott lesz Trump, Putyin és Merkel is, valamint még 70 ország vezetője. Nem tudni, tárgyal-e külön is egymással az amerikai és az orosz elnök.

A fegyverszünet aláírása. Forrás: Wikipedia
A fegyverszünet aláírása. Forrás: Wikipedia

100 évvel ezelőtt a franciaországi Compiégne közelében, egy erdőben álló vasúti kocsiban írta alá Németország a győztes antanthatalmakkal az első világháborút lezáró fegyverszünetet. Ma délután Angela Merkel is meg fog jelenni az itt tartandó ünnepségen, ahol nem járt német kancellár azóta, hogy Hitler ugyanitt írta alá a fegyverszünetet, miután a második világháború elején, 1941-ben átmenetileg legyőzte Franciaországot.

Vasárnap délelőtt következik a párizsi Diadalív alatti főhajtás , ahol a francia köztársasági elnök 72 kollégája előtt beszédet mond, majd Emmanuel Macron a hivatalában ebéden látja őket vendégül, végül délután részt vesznek a Béke Párizsi Fóruma elnevezésű háromnapos rendezvény megnyitóján, amelyet Angela Merkel német kancellár, António Guterres ENSZ-főtikár és a francia elnök fognak megnyitni.

Hirdetés

Miután Donald Trump és Vlagyimir Putyin egyaránt részt vesznek az ünnepségeken, remek alkalom lenne, hogy kétoldalú megbeszélést tartsanak, de egyelőre nem tudni, hogy erre sor kerül-e.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?