Hirdetés
Hirdetés

Tarlósék cáfolnak – ezt tervezni a kormány Budapesttel

2018. május 18., 15:41

Egyre jobb a kapcsolat a kormány és a budapesti vezetés között - mondja a főpolgármester.

A főváros és a kormány közötti szorosabb együttműködési szándékot jelentett be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester közösen tartott sajtótájékoztatójukon.

Gulyás Gergely tárcavezetői eskütétele utáni első nyilvános szereplésén azt mondta, látogatása is azt szimbolizálja, hogy a kormány a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik Budapest sikeressége, nagyobb arányú, gyorsabb fejlesztése érdekében.

Hirdetés

A korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben az új kabinet nem csökkenti a főváros hatásköreit, hanem éppen ellenkezőleg, a tisztán állami hatáskörbe tartozó fejlesztéseket is a főpolgármester együttműködéséhez kötik a tárcák közötti hatáskörök megosztását tartalmazó rendeletben.

Tarlós István úgy fogalmazott: "nemhogy romlana, hanem jelentősen tovább javul a kormány és a városvezetés együttműködése".

Örül a fejcseréknek

A főpolgármester néhány napja azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök kormányban végrehajtott személyi változtatásai rendkívül előnyösek és kedvezőek a fővárosnak és a főpolgármesternek.

Az állami, nem önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztéseket a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármesterrel együttműködve fogja előkészíteni és lebonyolítani - mondta korábban Tarlós István, hangsúlyozva: nemhogy az önállósága nem csorbul a fővárosnak, hanem sokkal jobban be lesz vonva, az állami beruházások megvalósításán is a fővárossal együttműködve dolgoznak majd.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az oroszok és Asszad halálos csapdába csalják a hazatérőket?

Az oroszok és Asszad halálos csapdába csalják a hazatérőket?

Vajon valóban hazavárja Szíria polgárait, vagy csak egy részüket? Mi történik azokkal, akiket valójában nem? Mitől félnek a menekültek, és mi az a tízes számú dekrétum? Miben készül Asszad utánozni török kollégáját?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?