Hirdetés
Hirdetés

Tarlósék cáfolnak – ezt tervezni a kormány Budapesttel

2018. május 18., 15:41

Egyre jobb a kapcsolat a kormány és a budapesti vezetés között - mondja a főpolgármester.

A főváros és a kormány közötti szorosabb együttműködési szándékot jelentett be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester közösen tartott sajtótájékoztatójukon.

Gulyás Gergely tárcavezetői eskütétele utáni első nyilvános szereplésén azt mondta, látogatása is azt szimbolizálja, hogy a kormány a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik Budapest sikeressége, nagyobb arányú, gyorsabb fejlesztése érdekében.

Hirdetés

A korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben az új kabinet nem csökkenti a főváros hatásköreit, hanem éppen ellenkezőleg, a tisztán állami hatáskörbe tartozó fejlesztéseket is a főpolgármester együttműködéséhez kötik a tárcák közötti hatáskörök megosztását tartalmazó rendeletben.

Tarlós István úgy fogalmazott: "nemhogy romlana, hanem jelentősen tovább javul a kormány és a városvezetés együttműködése".

Örül a fejcseréknek

A főpolgármester néhány napja azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök kormányban végrehajtott személyi változtatásai rendkívül előnyösek és kedvezőek a fővárosnak és a főpolgármesternek.

Az állami, nem önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztéseket a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármesterrel együttműködve fogja előkészíteni és lebonyolítani - mondta korábban Tarlós István, hangsúlyozva: nemhogy az önállósága nem csorbul a fővárosnak, hanem sokkal jobban be lesz vonva, az állami beruházások megvalósításán is a fővárossal együttműködve dolgoznak majd.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?