Hirdetés
Hirdetés

Te is erre használod a mobilod? Most már nem néznek csodabogárnak

2018. június 20., 16:26

A gyors érintés mögött azonban komoly biztonsági lépések állnak.

Rohamosan nő a bolti mobilfizetések száma Magyarországon, az egy évvel korábbi adatokhoz képest idén május végéig a magyar kártyabirtokosok jóval több alkalommal használtak mobiltelefont egyérintéses fizetésre – az új belépőknek köszönhetően a növekedés 2018 elején huszonhatszoros volt – derült ki a Mastercard közleményéből.

A vállalat Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója elmondta: jók a kilátásaink az év további részére nézve is, hiszen még a nyári fesztiválszezon előtt vagyunk. Kutatásunk szerint a felsőoktatásban tanulók több mint egyötöde használ mobiltárcát, elsősorban nyári fesztiválokon – arra számítunk, hogy idén tovább nő a mobilfizetés népszerűsége – tette hozzá.

Hirdetés

Az ujjlenyomat a legnépszerűbb?

Fontos szempont a biztonság is az ilyen fizetéseknél, a Mastercard ezért  olyan technológiát alkalmaz az eszközökön (Mastercard Digital Enablement Service), amely segítségével a terminál és a Mastercard között védett információs felhőben utazzanak az információk, kódolt formában.

Ezt a piacot is letarolta az OTP: bődületes számok

Az OTP Simple alkalmazása hatalmas növekedést ért el 2017-ben - a nyáron indított érintéses fizetési megoldás pedig letarolta a piacot. Részletek >>>

A kártyabirtokosok fokozott védelme érdekében az EU új szabályozása előírja, hogy digitális fizetéseket csak úgynevezett erős ügyfélhitelesítés (Strong Customer Authentication) után hagyhatja jóvá a szolgáltató. Ez azt jelenti, hogy a három rendelkezésre álló azonosítóból az ismereten alapuló (pl.: jelszó), a birtokláson alapuló (pl.: token kártya) és a biometrikus azonosításból (pl.: ujjlenyomat) legalább kettőt használni kell a fizetés jóváhagyásánál.

A magyarok nyitottak a biometrikus fizetésre – ezt alátámasztják a fizetéstechnológiai cég korábbi adatai is , mely szerint a magyar válaszadók több mint fele jobban bízik a biometrikus, mint a hagyományos hitelesítési módokban – derült ki a közleményből.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?