Hirdetés
Hirdetés

Tényleg vegyi támadás történt? Kiderültek a részletek

2018. január 19., 13:49

Csütörtökön fehér port és egy töltényt tartalmazó borítékot hagytak a belga menekültügyi államtitkár irodájánál.

Theo Francken (Fotó forrása: EPA/STEPHANIE LECOCQ)
Theo Francken (Fotó forrása: EPA/STEPHANIE LECOCQ)

Nem találtak lépfenét a laboratóriumi vizsgálatok során abban a gyanús borítékban, amely miatt csütörtökön ki kellett üríteni Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár brüsszeli irodáját.

A borítékban a fehér por mellett egy töltény is volt, amelyről kiderült, hogy valódi. Az ügyészség arról számolt be, hogy nyomozást indítottak a levél feladójának felderítésére.

Hirdetés

Csütörtök délután a hatóságok elővigyázatosságból a közelben lévő kormányfői hivatalt is kiürítették.

Az államtitkár nem hátrál meg?

Brüsszelben az elmúlt hetekben kétszer is ezrek vonultak utcára Theo Francken lemondását követelve, miután az államtitkár bejelentette, annak dacára is folytatni fogják az elutasított szudáni menedékkérők kitoloncolását, hogy a korábban visszaküldött migránsok közül többen arról számoltak be, hogy hazájukban bántalmazták őket.

Miliméterekre a jövőtől: ez menthet meg a levélbombáktól?A nanotechnológia az élet szinte minden területére bevonul, a diagnosztikába, a gyógyításba, az informatikába, az építészetbe, a textil- és a kozmetikai iparba is. Így annyira nem meglepő, hogy egyéb anyagok vizsgálatára is használható - például a halálos kórság, a lépfene spóráinak megtalálására is. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?