Hirdetés
Hirdetés

Történelmi lépésre készül Erdogan

2017. november 23., 13:29

65 éve nem járt török államfő Görögországban.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Recep Tayyip Erdogan török államfő lesz az első török államfő, aki hatvanöt év elteltével Görögországba látogat - írta a Hürriyet Hakan Cavusoglu török miniszterelnök-helyettes szavaira hivatkozva.

A látogatásra a következő napokban kerül sor. A két ország jelenleg három fontosabb projekten dolgozik. Az első az Izmir és Szaloniki közötti kompjáratok terve, a második az Isztambulból Szalonikibe tartó nagysebességű vasút kiépítésének ügye, a harmadik pedig a görögországi Kipoi és a törökországi Ipsala határátkelők fejlesztése.

Hirdetés

A két ország viszonya különösen azután vált feszültté, hogy a görög igazságszolgáltatás az év elején megtagadta azoknak a török katonáknak a kiadatását, akik a tavaly július 16-i török puccskísérlet kudarcát követően menekültek helikopterrel Görögországba.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?