Hirdetés
Hirdetés

Trump legújabb húzásával sokakba beletaposott

2018. november 11., 18:10

Kiakadt a közvélemény Donald Trumpra.

Donald Trump a Suresnes Amerikai Temetőben november 11-én.(EPA/CHRISTIAN HARTMANN)
Donald Trump a Suresnes Amerikai Temetőben november 11-én.(EPA/CHRISTIAN HARTMANN)

Elég kellemetlen ügybe keveredett az elnök, miután a francia időjárásra hivatkozva lemondták a szombati látogatását a Bellauban található amerikai temetőben. Trumpnak fél órát kellett volna helikoptereznie mindössze, ráadásul a Fehér Ház csak néhány órával az indulás előtt jelentette be, hogy távol marad.

Az elnök az I. világháború lezárásának 100 éves évfordulója alkalmából érkezett Franciaországba, ahol valóban nem volt az igazi az időjárás, de Emmanuel Macron és Angela Merkel ugyanekkor hasonló távolságba gond nélkül el tudott indulni az eső ellenére – írja a Marketwatch.

Hirdetés

Amerikában november 11. a veteránok napja, ennek közeledtével azt, hogy Trump ilyen indokkal mondta le a látogatást, sértőnek találták, igaz, ma már nem történt változás a tervezett programban, és az elnök Suresnes amerikai temetőjében már megjelent.

Trudeau beszéde

Míg a Fehér Ház és Donald Trump két tűz közé került azért, mert az esőre hivatkozva lemondták a programot, addig Justin Trudeau kanadai miniszterelnök beszédes kisebb internetes szenzációvá változott.

Trudeau miután összecsukta az esernyőjét úgy fogalmazott, hogy „miközben itt ülünk és az jár a fejünkben, hogy milyen kényelmetlenek az átnedvesedő öltönyeink, még helyesebb arra emlékeznünk, hogy a csatában aznap nem esőcseppek, hanem a lövések szálldostak.”

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?